Μπαράζ αποκαλύψεων για το σκάνδαλο.

Εκτύπωση

Μπαράζ αποκαλύψεων για το σκάνδαλο.

Η Υπόθεση Βατοπεδίου έχει απασχολήσει αρκετά το τελευταίο καιρό όλους μας.


του Βασίλη κασιμάτη

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ εξασφάλισε για τους αναγνώστες της μια Πανελλαδική Αποκλειστικότητα.
Συναντηθήκαμε στην Αθήνα με μέλος του προσωπικού της υπερπολυτελέστατης βίλλας του Αθανάσιου Πάπιστα.

Για ευνόητους λόγους η εφημερίδα μας κρατάει μυστικό το όνομα και το «φύλλο» του ανθρώπου που μας μίλησε αλλά βρίσκονται στο αρχείο μας, στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών.


Καταρχήν να δώσουμε ένα μικρό βιογραφικό για τον επιχειρηματία.

Όταν το 1994 ο Αθανάσιος Πάπιστας ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Κοζάνη με ένα κατάστημα λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών ειδών μόλις 20 τ.μ., κανείς δεν περίμενε ότι 14 χρόνια μετά θα εξελισσόταν σε μια υπερεταιρεία, που επιχειρεί όχι μόνο στα προϊόντα τηλεπικοινωνίας, αλλά και στη διαχείριση ακινήτων. Το 2002 ιδρύθηκε η ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και το 2004 έγινε το πρώτο βήμα επέκτασης του Ομίλου εκτός Ελλάδος με την ίδρυση της PAPISTAS TRADING EUROPE LTD στην Κύπρο. Το 2006 ιδρύθηκε η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. και το 2007 δημιουργήθηκαν άλλες δυο εταιρείας. Η CAPITAL HOLDING REAL ESTATE LTD με έδρα την Κύπρο, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της μονής Βατοπεδίου στο νησί και η ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., θυγατρική της προηγούμενης, στον τομέα της εκμίσθωσης ιδιόκτητων ακινήτων σε μεγάλους πελάτες.

Όλοι βέβαια γνωρίζουμε σήμερα πως «φτιάχτηκαν» όλα αυτά!

 

Στο Δια Ταύτα.

 

Το να έρθουν τα λείψανα ενός Αγίου ή ενός ιερού Κειμηλίου στην Μητρόπολη Αθηνών ή σε κάποιο άλλο Ναό για προσκύνημα, θεωρείται κάτι πάρα πολύ δύσκολο και σπάνιο.

Για το κύριο Αθαν. Πάπιστα όμως αποτελεί υπόθεση ρουτίνας.
Στα τέλη του περασμένου έτους ο κ. Πάπιστας σύμφωνα με τα λεγόμενα του καταγγέλοντα, έκανε Αγιασμό της οικίας του με την ευκαιρία των 40 ημερών από τη γέννηση του 5ου παιδιού του.
Εκεί έγινε και το απίθανο.
ο Αρχιμανδρίτης ΕφραίμΠαρών στη μεγαλοπρεπέστατη γιορτή που δόθηκε στη «ταπεινή οικία» του κ. Πάπιστα ήταν και ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου - Αγίου Όρους, ο οποίος συνόδευε την Τίμια Ζώνη της Παναγίας, συνοδείας πολλών κληρικών και περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας θεωρείτε το πολυτιμότερο κειμήλιο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και φυλάσσεται εκεί από τον 14ο αιώνα.

Ο καταγγέλλων μας ανέφερε επίσης ότι το 5 παιδί του κ. Πάπιστα ονομάζεται..... μα τι άλλο θα μπορούσε? .... Εφραίμ!!

Φαντάζομαι ότι για τόσα εκατομμύρια ευρώ που αναφέρονται σε αυτό το Μέγα σκάνδαλο και που είναι άμεσα ανακατεμένος & συνδεδεμένος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου,  ο καθένας μας ίσως να βάφτιζε το παιδί του .... Εφραίμ.

                                   Λίγα λόγια για το Ιερό Κειμήλιο.

«Η πάνσεπτη και χαριτόβρυτη Ζώνη της Παναγίας μας, η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, είναι το μοναδικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της. Αναρίθμητα είναι τα θαύματα, τα οποία έγιναν ως σήμερα με την Τιμία Ζώνη.
Η αξία της είναι ανεκτίμητη, διότι συνδέεται με την Παναγία. Αυτή έχει τη χάρη και σ΄ αυτήν οφείλει τη θαυματουργική της δύναμη, που ποικιλότροπα μεταδίδει στους πιστούς.
  
Γι? αυτό και η Εκκλησία της αποδίδει τιμητική προσκύνηση, καθώς και στο Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου. Η Αγία Ζώνη έχει την ιδιαίτερη χάρη να θεραπεύει τη στειρότητα των γυναικών και των καρκινοπαθών με κορδέλα η οποία έχει προηγουμένως ευλογηθεί επ? αυτής και ακολούθως τη ζώνονται οι στείρες γυναίκες και οι ασθενείς.»

                          _______________________________________

Εδώ λοιπόν ισχύει το ... 2 μέτρα ... 2 σταθμά!

Οι πιστοί της Εκκλησίας μας αδυνατούν να επισκεφτούν και να προσκυνήσουν  τα Ιερά αυτά κειμήλια, εντούτοις όμως για τα «golden boys» του Αγίου Όρους, τα πάντα είναι εύκολα και κυρίως ...  Βατά! (εκ του Βατοπεδίου!!)

Τυχαία γεγονότα και αυτά? Τα σχόλια δικά σας.

Με τσι γειες μας


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία