Έλεγχοι Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Έλεγχοι Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου
Τριποδιαννάκης Αναστάσιος. Διευθυντής
Διεύθυνση Ανάπτυξης Νομαρχιακής
Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου
Σε συνάντηση της η Ρ.Α.. με τον κ. Τριποδιαννάκη Αναστάσιο Διευθυντή Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου μας μίλησε για τα "λεγόμενα" κλιμάκια ελέγχου Υγειονομικού ενδιαφέροντος που διεξάγονται στην Πόλη μας.

Της Μαρίνας Λάζη

 

Έλεγχοι στα καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος διενεργούνται καθ? όλη την διάρκεια του χρόνο.

Λόγο θερινής περιόδου υπάρχει αύξηση των καταστημάτων και των επιχειρήσεων αφού υπάρχουν πολλά που λειτουργούν μόνο την καλοκαιρινή σεζόν ενώ παράλληλα παρατηρείτε αυτή την περίοδο εντατικοποίησης των ελέγχων.

Η υπηρεσία  ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση καλύπτει ένα κομμάτι των επιχειρήσεων αυτών όσον αφορά τον αγορανομικό και το ποιοτικό των τροφίμων ενώ τους υγειονομικούς ελέγχους τους διενεργεί ο Επόπτης Υγείας σε συνεργασία με  έναν Κτηνίατρο και έναν εκπρόσωπο της Αστυνομίας.

Δύσκολη θεωρείται  σύμφωνα με τον κ. Τριποδιαννάκη η περίοδος διεξαγωγής των ελέγχων, καθώς οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να είναι επανδρωμένες με αυξημένο αριθμό υπαλλήλων ώστε να μπορέσουν να καλύψουν όλες τις επιχειρήσεις εστίασης γεωνομικού ενδιαφέροντος.

Πρόστιμα επιβάλλονται ανάλογα με την παράβαση που υποπίπτει ο επιχειρηματίας σύμφωνα με τον Νόμο 3608 .

Τα πρόστιμα είναι είτε ποινικά είτε διοικητικά ανάλογα την περίπτωση.
Επιπτώσεις ευθύνης φέρει και ο υπάλληλος στις περιπτώσεις που δεν κατέχει βιβλιάριο Υγείας.

Η απόψη των επιχειρηματιών για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται είναι θετική και την στηρίζουν απόλυτα.
Ο κ. Χριστουλάκης Όθωνας κάτοχος καταστήματος στην Παλιά Πόλη εδώ και 22 χρόνια δήλωσε στην Ρ.Α.. « τα κλιμάκια κάνουν καλά την δουλεία τους. Πράγματι γίνονται καθημερινά έλεγχοι από την Τουριστική Αστυνομία και από το μεικτό κλιμάκιο ελέγχων τροφίμων όπως είναι το γεωνομικό, η αγρονομία και η υπηρεσία εμπορίου ώστε να υπάρχει ποιότητα και να γινόμαστε πιο θετικοί στην επιλογή των πελατών μας».


  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία