Ώρα κρίσης για τους Ρεθυμνιώτες κατηγορούμενους

Εκτύπωση

Ώρα κρίσης για τους Ρεθυμνιώτες κατηγορούμενους.

Απ. Πετράκης στις φυλακές, Γ.Θεωδοράκης απολογείται σήμερα

9/7/09

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθούν οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο ελληνικό συνδικάτο του εγκλήματος, καθώς, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο από τους πέντε αρνήθηκαν να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.
Πρόκειται για τους Απόστολο Πετράκη από την Επισκοπή Ρεθύμνου και Γιώργο Κατσαγάνη, που έδωσαν τυπικές απολογίες αρνούμενοι τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Κρητικός» - Πετράκης είπε στην ανακρίτρια: «Αρνούμαι τις κατηγορίες και ασκώ το δικαίωμα σιωπής που μου παρέχει ο νόμος».
Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει λάβει ακόμα γνώση του συνόλου της δικογραφίας, αφού η αστυνομία συνεχίζει να στέλνει συμπληρωματικά στοιχεία στο ανακριτικό γραφείο, όπως επίσης δεν έχει λάβει γνώση του περιεχομένου των cd στα οποία καταγράφονται οι συνομιλίες των μελών της σπείρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην απολογία του και ο Γ. Κατσαγάνης, ο οποίος επιπλέον προσκόμισε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, που αποδείκνυε ότι την ημέρα της απαγωγής ήταν στην Πάτρα.

Άλλοθι πρόβαλε στην απολογία του και ο Μανώλης Σκαρλάτος, ο οποίος υποστήριξε ότι μέχρι τις 8 Ιανουαρίου ήταν στη Βιέννη και όλο τον υπόλοιπο Ιανουάριο ήταν στην Κρήτη, με εξαίρεση την 15η Ιανουαρίου, οπότε και πήγε στην Αθήνα για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Ο Σκαρλάτος είπε επίσης στην ανακρίτρια ότι γνώρισε τον Βλαστό στις φυλακές Αλικαρνασσού το 2005.

Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες ανάμεσά τους και ο συντοπίτης μας Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας θαλασσίων μέσων αναψυχής Ιωάννης Θεοδωράκης, ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να προσέλθουν ενώπιον της ανακρίτριας τα πέντε μέλη της συμμορίας που ήδη είναι κρατούμενοι στις φυλακές.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι Αριστομένης Κλεφτογιάννης και Πολυτίμη Γεωργά, οι οποίοι, επίσης, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία