Αναγεννησιακό Φεστιβαλ Ρεθύμνου 2009

Εκτύπωση

Αναγεννησιακό Φεστιβαλ Ρεθύμνου 2009
Η Φλόγα της Αναγέννησης, του Νέου Ξεκινήματος της Ύπαρξης, καθαρτική και φωτεινή, συναντιέται κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι με το στοιχείο του σκιρτήματος της Ζωής  ΤΟ ΝΕΡΟ!

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, ενώνοντας διαστάσεις κι εποχές, μηδενίζουν το Χρόνο, κατηφορίζουν στην παραλία και μας καλούν, όλοι μαζί να Το προϋπαντήσουμε.  Δούκες του χθες και Άνθρωποι του σήμερα, προετοιμαζόμαστε από το Ιερατείο Του για την υποδοχή Του. Ο Φάρος ανάβει και στέλνει παντού το μήνυμα της Χαράς. Ο Δόγης ερχόμενος από τα βάθη του Κάλους, μας Το παραδίδει με σοφία κι εμπιστοσύνη.

Γιατί,  «Το Νερό είναι Στοιχείο και Στοιχειό»!

Με σεβασμό, τα δύο δώρα μεταφέρονται στο κέντρο της διαχρονικής μας Πόλης  στη Νέα Πλατεία. Εκεί γιορτάζουμε τον ερχομό τους και υποσχόμαστε να τα φυλάμε μ ευγνωμοσύνη.

Η συνύπαρξή τους θα γεννήσει τον Έρωτα. Αυτός ενώνει τα πάντα, διώχνει τη λησμονιά της Ελπίδας, την ακινησία της Μοναξιάς και λιώνει τους Πάγους του Φόβου.

Οι Δαίμονες μέσα μας, δαμάζονται απ την Αγάπη κι αφήνουν το μήνυμα της Ζωής να ξεχυθεί και να ποτίσει τους εύφορους αγρούς της ψυχής μας. Κύματα στοργικά, θα ταξιδέψουν όσους από μας είμαστε έτοιμοι να τους παραδοθούμε, σε μέρη συναρπαστικά και άγνωστα. Γωνιές κρυμμένες μέσα μας ζεσταίνονται, ζωντανεύουν, και ρέουν προς το Φως! Αστερισμοί, Ποτάμια, Λίμνες και Θάλασσες, χαίρονται μαζί μας την Αναγέννηση της Ομορφιάς και της Αλήθειας.

Την Αναγέννηση του Ανθρώπου!

Το Ρέθυμνο, η καρδιά της Κρήτης και της Μεσογείου, σάς υποδέχεται στις Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2009 με πρωταγωνιστή το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ του - το μοναδικό Αναγεννησιακό Φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Μια γιορτή πολιτισμού, που πλέον, εκτός από τις αίθουσες, βγήκε και απλώθηκε στους φυσικούς του χώρους: τους δρόμους, τις πλατείες και το Ενετικό Λιμάνι μιας από τις καλύτερα διατηρημένες ζωντανές πόλεις της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Ανοιχτές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αυτοσχέδια δρώμενα από κάθε λογής μικρούς και μεγάλους αρτίστες οργώνουν την πόλη, κι ένα σωρό εκπλήξεις περιμένουν τον επισκέπτη σε κάθε γωνιά. Τοπικοί καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, των εικαστικών, της μουσικής, του χορού και ενδυματολογίας έχουν οργανώσει με μεγάλο ενθουσιασμό τις ομάδες εκατοντάδων εθελοντών προκειμένου το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου να μεταφέρει τον επισκέπτη στην εποχή της Αναγέννησης.

Για άλλη μια φορά οι Ρεθεμνιώτες, με το μοναδικό τους τρόπο, συνεργάζονται για μια πολιτιστική υπερπαραγωγή που σημαίνει, για τους ίδιους σύμπραξη και δημιουργία, συγχρόνως δε προσφορά στην πόλη τους και στους επισκέπτες της.

Από τις 12 έως τις 22 Ιουλίου, μπορείτε να περιπλανηθείτε μαζί μας μέσα στο χρόνο, στο όνειρο, στα χρώματα και στα παραμύθια. Μια περιπλάνηση που συνοδεύεται από εικόνες: ενός ιππότη πάνω σ ένα άλογο, τη φλόγα της Αναγέννησης να μεταφέρεται στους δρόμους από τους εκπρόσωπους του Δόγη, παιχνιδιάρικους αρλεκίνους και περιπλανώμενους μουσικούς.

Το Υγρό Στοιχείο είναι το κεντρικό θέμα των δρώμενων του φετινού Φεστιβάλ και μας καλεί να πλεύσουμε στις γωνιές της ύπαρξης που ταξιδεύουν τις αισθήσεις.

Να γίνουμε Δον Κιχώτες, έστω και για λίγο, και να κοιτάξουμε ίσια στα μάτια τους ανεμόμυλους της ζωής μας ατρόμητοι και γενναίοι...Το αν θα κερδίσουμε τη

Δουλτσινέα, εξαρτάται μόνο από μας...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία