Αναζήτηση νέου ΧΥΤΑ

Εκτύπωση

Αναζήτηση νέου ΧΥΤΑ

Ο Δήμαρχος Αρκαδίου κ. Μανωλακάκης Μανώλης σε δήλωση του προς τα Μ.Μ.Ε. σήμερα αναφέρθηκε στο πρόβλημα που όπως υποστηρίζει δημιουργείται στο ΧΥΤΑ Αμαρίου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο ο παρών ΧΥΤΑ δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί όλο τον Νόμο Ρεθύμνου σε  ενάμιση  με δυο χρόνια.

7-7-09
Της Μαρίνας Λάζη

Ώσπου να προσδιοριστεί και οριστεί η χωροθέτηση του περιφερικού σχεδιασμού για το ΧΥΤΑ θα αναζητηθούν λύσεις νέων χώρων σε όλο τον Νομό Ρεθύμνης που θα καλύψουν τις ανάγκες του Νομού μέχρι το 2014-2015.

Ο κ. Παρασκευόπουλος έχει αναλάβει την μελέτη της 1ης  και της 2ης  φάσης του Νομαρχιακού Σχεδιασμού για το νέο ΧΥΤΑ.

Η 2η  φάση της μελέτης μετά από εξονυχιστικό έλεγχο των βασικών γεωγραφικών προσδιορισμών της έχει καταλήξει σε 27-30 θέσεις και πιο συγκεκριμένα σε 2 με 3 ανά Δήμο.
Στην συνέχεια αναμένεται η επίσκεψη του μελετητή κ. Παρασκευόπουλου σε όλους τους Δήμους για να μελετηθούν περεταίρω οι θέσεις και να καταλήξουν σε 3 από τις 30 που υπάρχουν.
Το επόμενο εξάμηνο αναμένεται να αποφασίσουν οι αρμόδιοι ποία είναι καταλληλότερη θέση για προχωρήσει η μελέτη του έργου που θα εξυπηρετήσει το Ρέθυμνο μέχρι το  2014-2015.

Το 2015 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ο Περιφερικός Σχεδιασμός της  οποιαδήποτε μορφής  ενός μεγάλου ΧΥΤΑ που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και του Λασιθίου.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία