Οργάνωση επισκέψεων παιδιών και νέων αποδήμων στην Ελλάδα για το 2009

Εκτύπωση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009

Σε ξενοδοχείο τους πόλης τους φιλοξενούνται από το Σαββάτο 4/7/2009 τριάντα νέοι ομογενείς 18 έως 25 ετών προερχόμενοι από τους παρακάτω χώρες: Λίβανο, Ρουμανία, Σουηδία και Συρία, στα πλαίσια του προγράμματος «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Διεύθυνση Πολιτισμού τους Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού, ύστερα από προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)., Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και Ε.Ν.Α.Ε.

Με το πρόγραμμα αυτό δίνεται η ευκαιρία τους νέους να επισκεφθούν την Ελλάδα και να φιλοξενηθούν για 15 ημέρες στην πόλη τους, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες με Εκπαιδευτικό- Πολιτιστικό- Αθλητικό- Περιβαλλοντολογικό-Ψυχαγωγικό και Περιηγητικό χαρακτήρα. Με αυτόν τον τρόπο οι νέοι:

  • θα γνωρίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες, θα μιλήσουν την γλώσσα των προγόνων τους και θα αναπτύξουν επαφή και γνωριμία με τον ντόπιο πληθυσμό και τους φορείς του.
  • θα επισκεφθούν Ιστορικούς και Αρχαιολογικούς χώρους και θα γνωρίσουν την Ιστορία, τη Γλώσσα και τον Πολιτισμό τους πατρίδας απ την οποία κατάγονται.
  • θα αναδείξουν και θα ενδυναμώσουν την Ελληνικότητα τους, ώστε επιστρέφοντας στην χώρα διαμονής τους να είναι φορείς του πολιτισμού και τους σημερινής ταυτότητας τους Ελλάδας.
  • θα παρακολουθήσουν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει πραγματοποίηση εκδρομών και περιηγήσεων στο Νομό αλλά και τους διπλανούς Νομούς, επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς καθώς και χώρους λαογραφικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με δήμους του νομού, σχετικά με τον τρόπο ζωής εντός και εκτός Ελλάδας. Ακόμη θα παρακολουθήσουν συναυλίες, με παραδοσιακή μουσική, θα γευθούν την κρητική παραδοσιακή διατροφή στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Νομό Ρεθύμνης την καλοκαιρινή περίοδο .

Οι φιλοξενούμενοι θα παραμείνουν στην πόλη τους μέχρι και 20/07/2009 και θα αναχωρήσουν για τη χώρα διαμονής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου διαθέτει μια αξιόλογη εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων ενεργειών, που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση τους προγράμματος φιλοξενίας με οργανωτική αρτιότητα και τους καλύτερες εντυπώσεις για τους φιλοξενούμενους.

Σήμερα το πρόγραμμα των επισκέψεων των παιδιών περιελάμβανε ξενάγηση στο χώρο του Νομαρχιακού Μεγάρου και συνάντησή τους με τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη και την αρμόδια Αντινομάρχη κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου καλωσόρισε στο Νομό τους νέους επισκέπτες και τους ευχήθηκε καλή διαμονή, αφού πρώτα τους ενημέρωσε για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία