Προ των πυλών το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού «Ρέθυμνο 2009»

Εκτύπωση

Προ των πυλών το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού «Ρέθυμνο 2009»

Την Κυριακή 12 Ιουλίου το Ρέθυμνο γίνεται σημείο αναφοράς στα παγκόσμια σκακιστικά δρώμενα!
182 σκακιστές από 26 διαφορετικές χώρες θα αγωνιστούν στο το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού «Ρέθυμνο 2009», το οποίο θα λάβει χώρα από τις 12 ως τις 19 Ιουλίου στο Σπίτι του Πολιτισμού και στην Αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης.
Το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά διοργανώνεται από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ρέθυμνου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου, με τη συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης, του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνης.

Ανάμεσα στα σπουδαία ονόματα από το χώρο του σκακιού, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους ξεχωρίζει το όνομα του φετινού Πρωταθλητή Ευρώπης Jan Werle από την Ολλανδία με ΕΛΟ 2575, του GM Yuri Kryvoruchko με ΕΛΟ 2611 από την Οuκρανία, ο οποίος πέρσι ισοβάθμησε στη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, ενώ τη λίστα θα εμπλουτίσουν σημαντικά με την παρουσία τους και μερικά από τα ισχυρότερα ονόματα στο Ελληνικό σκάκι και βασικά μέλη της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Πρωταθλητής μας Χρήστος Μπανίκας (7 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος), ο Στέλιος Χαλκιάς με ΕΛΟ 2564 και ο Γιάννης Γεωργιάδης που πρόσφατα πήρε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Μεσογείου που διεξήχθη στην Τουρκία.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει το όνομα της νικήτριας των Ολυμπιακών Αγώνων σκακιού στον Καναδά WGM ? IM Inna Gaponenko από την Ουκρανία με ΕΛΟ 2450 και βέβαια της Έλενας Ντέμπο (αθλήτρια της Εθνικής μας ομάδας), με ΕΛΟ 2456 η οποία πέρσι ισοβάθμησε στην 2η θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών!

Πολιτιστικές δραστηριότητες μαζί με το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού
Παράλληλα με το Σκακιστικό Τουρνουά, ξεκινά το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουλίου στις 20.00 η έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Σφήκα με θέμα «Οι Σκακιστές», ενώ εξαιρετικό αναμένεται να είναι και το θεατρικό δρώμενο με θέμα το σκάκι από τη θεατρική ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, το οποίο θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 21.30 στη Νέα Πλατεία της Παλιάς Πόλης

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία