ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνάντηση της κ.Σχοιναράκη με εκπροσώπους της επαρχίας HUNAN της Ν.Κίνας

Εκτύπωση

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ HUNAN ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ.

Στο Ηράκλειο βρέθηκαν εκπρόσωποι από την επαρχία Hunan της Κίνας, έπειτα από πρόσκληση της Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει διμερείς επαφές με επαρχίες της Κίνας, εγκαινιάζοντας συνεργασίες που ωφελούν την προβολή του Νομού.

Η κ. Σχοιναράκη υποδέχτηκε σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου στο Νομαρχιακό Μέγαρο τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Hunan κ. Guo Kailang με τη συνοδεία επτά ακολούθων του. Στην αποστολή συμμετείχε και ο υπεύθυνος τύπου της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Η Hunan είναι μια σημαντική επαρχία στη Νότια Κίνα, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται στα 68.000.000 άτομα. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για θέματα παιδείας, επιστήμης και τεχνολογίας, εξελιγμένης βιομηχανίας, πολιτισμού, δημόσιας υγείας, τύπου και τηλεόρασης, αθλητισμού, διεθνών δημοσίων σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη συζήτησε με τον κ. Kailang και αντάλλαξαν απόψεις με σκοπό, ως φορείς της αυτοδιοίκησης, να συνεργαστούν σε διακρατικό επίπεδο. Στη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στην Κινεζική αντιπροσωπεία η Νομάρχης επεσήμανε πως η Κρήτη εκπέμπει πολιτισμό και διαθέτει περιοχές υψηλής ιστορικής σημασίας. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της στο Μινωικό πολιτισμό και τα ανάκτορα της Κνωσού και της Φαιστού, καθώς και τον αρχαιολογικό θησαυρό που διαθέτει το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο νομός Ηρακλείου χαρακτηρίζεται ως αγροτικός και τουριστικός, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως το κύριο προϊόν μας είναι το ελαιόλαδο ? γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Επιπλέον, η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε στα αγροτικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και το κρητικό διατροφικό πρότυπο, το οποίο είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο.

Η συζήτηση βεβαίως κινήθηκε γύρω από τη συνεργασία που έχει εδραιωθεί και συνεχίζει και στο μέλλον σε πολλαπλούς τομείς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κινεζική αντιπροσωπεία για τον τουρισμό, ο οποίος ορίστηκε και ως πρώτος άξονας συνεργασίας ανάμεσα στη Νομαρχία Ηρακλείου και την επαρχία Hunan. Η κ. Σχοιναράκη, αναφερόμενη στο νομό μας τόνισε πως τα πλεονεκτήματα του τόπου, όπως το φυσικό κάλλος, το ήπιο κλίμα και ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος, συνδυάζονται με την υψηλής ποιότητας τουριστική υποδομή, συνθέτοντας έτσι μια ποιοτική τουριστική προσφορά και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη τόνισε:
«Υποδεχτήκαμε σήμερα στη Νομαρχία, έπειτα από πρόσκλησή μας, εκπροσώπους από την επαρχία Hunan της Κίνας, προκειμένου να ξεκινήσει μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτοδιοικήσεις. Είναι κατανοητό ότι εκείνο που εμείς θέλουμε να προωθηθεί είναι η εικόνα του Νομού μας και της Κρήτης συνολικά. Ο πρώτος άξονας στον οποίο ξεκινά άμεσα η συνεργασία μας είναι οι τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Η συνεργασία μας θα κορυφωθεί στη συνέχεια με άλλες δράσεις, είτε εδώ, είτε στην Κίνα στην επαρχία Hunan».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία