Απάντηση Νομάρχη και του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας στα ανακριβή δημοσιεύματα για το ΕΣΠΑ

Εκτύπωση

Απάντηση Νομάρχη και του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας  στα ανακριβή δημοσιεύματα για το ΕΣΠΑ

 

Ενοχλημένος ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Παπαδάκης για τα ανακριβή δημοσιεύματα συγκεκριμένης τοπικής εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα για το θέμα του ΕΣΠΑ μίλησε σήμερα στην Ρ.Α. παίρνοντας θέση επί του θέματος και δίνοντας τη δική του οπτική στο θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ της εφημερίδας και την Νομαρχίας.

6/7/09
Της Μαρίνας Λάζη

Ο νομάρχης Ρεθύμνου δήλωσε πως υπάρχουν 6 πλήρες και ώριμες κατάλληλες μελέτες για ανάλογα ισάριθμα έργα ενός προϋπολογισμού ύψους περίπου  64,000,000 Ευρώ.

Οι διαβεβαιώσεις των έργων είναι καλές ενώ το χρηματικό πόσο που διατίθετε για τα έργα αυτά εκτιμάτε πως είναι μικρό.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έργα "συνδετήριοι" όπως είναι ο Αμαριώτικος δρόμος καλό θα ήταν να ενταχθούνε στο πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ στο τομεακό οδοποιίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για να πάρει και η Κρήτη ένα μερίδιο που δικαιούται από το ποσό των 10,000,000,000 Ευρώ, τα οποία θα διαχειριστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για έργα οδοποιίας στην χώρα μας.

Η Ρ.Α.. συνάντησε και τον διευθυντή της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τον κ. Παναγιώτη Καπελώνη ο οποίος μας μίλησε εκτενέστερα για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου υπέβαλε στις 8/5/09 στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης έξι προτάσεις χρηματοδότησης για να ενταχθούν στο Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ).

Τα έργα τα οποία προσκομίστηκαν είναι:

  1. Η διάνοιξη νέου τμήματος ΠΑΤΣΟΣ - ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ επαρχιακής οδού 13 με συνολικό προϋπολογισμό 7.300.000 Ευρώ
  2. Η διάνοιξη νέου τμήματος ΠΑΛΕ-ΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΑ-ΚΑΝΕΒΟΣ ύψους 6.400.000 Ευρώ
  3. Η κατασκευή οδικής παράκαμψης Οικισμού ΑΞΟΥ  επαρχιακή οδού 29 με προϋπολογισμό 4.450.000 Ευρώ.
  4. Την διάνοιξη νέου τμήματος ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ-ΜΑΝΔΡΕΣ, επαρχιακής οδού 13 ύψους 31.500.000 Ευρώ.
  5. Την διάνοιξη νέου τμήματος ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ- ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ, επαρχιακής οδού 13 με προϋπολογισμό 13.000.000 Ευρώ
  6. Και την κατασκευή νέου οδικού τμήματος ΚΑΤΩ ΡΟΔΚΙΝΟ-ΑΝΩ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, επαρχιακής οδού 4 (Γέφυρα Ροδάκινου) ύψους 2.000.000 Ευρώ.

τα έγγραφα των έργων
Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Καπελώνης διευκρίνισε πως τα έργα θεωρούνται απολύτως ώριμα για δημοπράτηση καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες, έχουν γίνει δεκτοί οι περιβαλλοντικοί τους όροι και έχει πραγματοποιηθεί η σύνταξη των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων.

Το πραγματικό πόσο του προϋπολογισμού που περιλαμβάνει τις δαπάνες κατασκευής, απαλλοτριώσεις και αποκατάσταση των δικτύων Ο.ΚΩ. ανέρχεται το ποσό των 64.650.000 Ευρώ.

Άμεση αξιολόγηση των προτάσεων αναμένεται στο κοντινό μέλλον από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης και μετέπειτα να δοθεί η άδεια στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου ώστε να ξεκινήσει την δημοπράτηση των έργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Φεβ 2018

Αρθρογραφία