Κλείνει και η εφημερίδα «Μεσόγειος» στο Ηράκλειο

Εκτύπωση

Κλείνει και η εφημερίδα «Μεσόγειος» στο Ηράκλειο

Επεκτείνεται η κρίση στον Τύπο και σε περιοχές της επαρχίας.

Η ιστορική εφημερίδα: «Μεσόγειος» του Ηρακλείου ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής της.

Είχαμε προβλέψει το περασμένο Σεπτέμβριο του 2008, ακολούθως του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου δωρεάν διανεμόμενου τύπου (FREE PRESS) που έγινε τον ίδιο μήνα στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ότι θα προκύψει σταδιακά μέγα πρόβλημα με τις παραδοσιακές εφημερίδες Πανευρωπαϊκά.
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα μας είχε ασχοληθεί εκτενώς με την καταγραφή των αποτελεσμάτων αυτού του συνεδρίου: http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=40

Στη Μαδρίτη λοιπόν είχαν μιλήσει αρκετοί «μεγάλοι παίχτες» από το κύκλο των εκδοτών, όπως επίσης και κάποιοι επιστημονικοί αναλυτές, Όλοι έκαναν τότε λόγο τόσο για τους χαλεπούς καιρούς που θα αντιμετωπίσουμε βραχυπρόθεσμα στον εκδοτικό χώρο, όσο και για τις «ισχνές αγελάδες» που θα χτυπήσουν το κατώφλι των παραδοσιακών επί αντιτίμου εφημερίδων, πανευρωπαϊκά.

Δυσοίωνα προφητικές ήταν τελικά αυτές οι προβλέψεις της εφημερίδας μας, με τα πρώτα κρούσματα του «Ιού των εφημερίδων» να μετρούν ήδη στην Ελλάδα τα δύο.
Πρώτο αυτό του «Ελεύθερου Τύπου» της οικογένειας Αγγελοπούλου και δεύτερο αυτό της Κρητικής εφημερίδας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»


Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον κ. Νίκο Αγγελάκη, συνεργάτη/δημοσιογράφο της εφημερίδας μας «ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» , και αναπληρωτή αρχισυντάκτη της εφημερίδας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», μας επιβεβαίωσε την απόφαση περί της διάλυσης της εφημερίδας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ».

Να θυμίσουμε ότι η Ηρακλειώτικη αυτή εφημερίδα είναι μια παραταξιακή εφημερίδα προσκείμενη μάλιστα στο κυβερνών κόμμα, σημείο που προκαλεί μεγάλη έκπληξη, με ιστορία 60 χρόνια υπηρεσίας στην ενημέρωση του Κρητικού και όπου φιλοξενεί ισόνομα όλους τους πολιτικούς χώρους.
Ο κ. Αγγελάκης μας είπε επίσης ότι ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Γραμματικάκης, κάλεσε προ ημερών τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε την "αμετάκλητη απόφασή του για κλείσιμο της εφημερίδας στο τέλος Ιουλίου".

Στη "Μεσόγειο" εργάζονται περισσότερα από 20 άτομα. Οι δημοσιογράφοι είναι δέκα τον αριθμό. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, τονίζει: 
                                                                                                              

"Μια ιστορική εφημερίδα, η «Μεσόγειος» του Ηρακλείου Κρήτης, ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής της. Αφορμή, ο αποκλεισμός της εφημερίδας από την επετηρίδα του Υπουργείου Επικρατείας.
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ζητά από το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του, και από τον εκδότη της «Μεσογείου», Κώστα Γραμματικάκη, να αναθεωρήσει τη δική του απόφαση και να δημιουργήσει προϋποθέσεις λειτουργίας της εφημερίδας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Το Υπουργείο Επικρατείας, θεωρεί η Π.Ο.Ε.ΣΥ. οφείλει να αποκαταστήσει αδικίες σε βάρος ιστορικών εφημερίδων με συνεπή πολυετή αναδρομή
".

Ελπίζουμε να βρεθεί τελικά η χρυσή τομή και εφημερίδες σαν την «ΜΕΣΟΓΕΙΟ» να παραμένουν στις επάλξεις της καλής δημοσιογραφίας. Οι συντάκτες / δημοσιογράφοι του Ομίλου «AGORA» κατανοώντας τους συναδέλφους εύχονται την ταχεία εξομάλυνση του ζητήματος.

Βασίλης Κασιμάτης

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία