Συναντήσεις του Νομάρχη Ρεθύμνου

Εκτύπωση

ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑμεΑ

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κος Βαρδακαστάνης, επισκέφτηκε σήμερα το Νομάρχη Ρεθύμνου κο Γεώργιο Παπαδάκη, στο πλαίσιο της καμπάνιας, που πραγματοποιεί το αναπηρικό κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα για την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών σχετικά με την ανάδειξη της σχολικής διαρροής και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στη διαδικασία της απόκτησης της γνώσης, μέσα από την εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κο Νομάρχη, στην οποία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ν.Σ. κος Παπυράκης, η αρμόδια Αντινομάρχης κα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος Ατόμων με αναπηρία κος Τσαχάκης, συζητήθηκαν οι τρόποι διαχείρισης του προβλήματος και η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου σε επίπεδο Νομού, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, συνεχάρη τον κο Βαρδακαστάνη για τις δραστηριότητες του αναπηρικού κινήματος, το οποίο έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, καθώς και για την εξαιρετικά χρήσιμη πρωτοβουλία η οποία θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα όχι μόνο στα άτομα με αναπηρία, αλλά και σε ό,τι αφορά γενικότερα στη συγκράτηση της σχολικής διαρροής. 
Τον διαβεβαίωσε δε, για την αμέριστη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Σωματείο και για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα. Και ο κος Βαρδακαστάνης, όμως, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κο Νομάρχη για την προσφορά του στα άτομα με αναπηρία, όπως για παράδειγμα για τη διασφάλιση άνετης πρόσβασης και εξυπηρέτησής τους στις υπηρεσίες της Ν.Α.Ρ., αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες που αποδεικνύουν την ευαισθησία του στα θέματα αυτά.
 


ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο Γ.Γ. "ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ"

Τη Νομαρχία Ρεθύμνου επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας «Διά Βίου Μάθησης» κος Κωνσταντίνος Κουσκούκης, με την ευκαιρία της επίδοσης των πτυχίων εκμάθησης ξένης γλώσσας σε αλλοδαπούς από το Κ.Ε.Ε..

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, συζήτησαν με το Νομάρχη Ρεθύμνου κο Γιώργη Παπαδάκη για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τα Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και για τη Ν.Ε.Λ.Ε. και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων τους λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο.
Ο κος Νομάρχης αναφέρθηκε ειδικά στη χρηματοδότηση της Ν.Ε.Λ.Ε. για το ποσό των 30,000 ευρώ που διατέθηκε για την υλοποίηση των προγραμμάτων, και το οποίο δεν ήταν αρκετό, με αποτέλεσμα να διατεθούν από ίδιους πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου 80,000ευρώ επιπλέον για την ενίσχυση των προγραμμάτων αυτών που θεωρούνται εξαιρετικά χρήσιμα. 
Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κο Γενικό την αύξηση της εν λόγω χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι αντινομάρχες κ.κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη και Ζωή Σιταρένιου και η Ν.Σ. κα Μαρία Αρχοντάκη. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία