Τραυματίστηκε αστυνομικός στο Ηράκλειο σε συμπλοκή.

Εκτύπωση

Τραυματίστηκε αστυνομικός στο Ηράκλειο.


Σε επεισόδια  που έγιναν τη Τρίτη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί, ο ένας εκ των 2 με σοβαρό τραύμα στο χέρι όταν έσκασε η χειροβομβίδα κρότου που κατείχε.

Νεαροί όρμισαν κατά των αστυνομικών. «Εμείς ήμασταν χωρισμένοι σε 2 ομάδες. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στην είσοδο του Δικαστικού μεγάρου επί της Λεωφ. Δικαιοσύνης» φέρεται να κατάθεσε ο αξιωματικός της διμοιρίας.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε ονομάζεται Μανόλης Ξενάκης, είναι Αστυνόμος Β? και συνεπεία της έκρηξης έχασε 2 δάχτυλα από το δεξί του χέρι.


Κ.Α.Τ. Αθηνών
Ασθενοφόρο τον οδήγησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και αποφασίσθηκε η άμεση διακομιδή του στο Κ.Α.Τ Αθηνών.

Ο 42χρονος αξιωματικός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση όπου χειρούργοι του ΚΑΤ ανασυγκόλλησαν τα 2 δάχτυλα τα οποία και αναμένεται συν το χρόνο να επανέλθουν  σταδιακά από μερική έως ολική αποκατάσταση.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ). Αξιωματικοί της διμοιρίας κατέθεσαν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ηρακλείου για το επεισόδιο.

 

Ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη, εξετάστηκε από του γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αναχώρησε από αυτό.

 

Μετά από την επέμβαση στο ΚΑΤ ο 42χρονος Ξενάκης Μανόλης είναι αρκετά ψύχραιμος και κατέθεσε ότι δεν θυμάται αν τράβηξε ο ίδιος τη περόνη της χειροβομβίδας ή αν τη τράβηξε κάποιος άλλος στη συμπλοκή που έγινε σώμα με σώμα στο Δικαστικό Μέγαρο με τους νεαρούς.

 Βασίλης Κασιμάτης


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία