Κάπνισμα τέλος ... με 150 χρόνια καθυστέρηση!

Εκτύπωση

Κάπνισμα τέλος
με 150 χρόνια καθυστέρηση!


του Βασίλη
Κασιμάτη
Την 1η Ιουλίου δημοσιεύσαμε ένα άρθρο σχετικά με την υπουργική απόφαση περί απαγόρευσης του «καπνίζειν» σε δημόσιους χώρους, χώρους εστίασης & αναψυχής κ.α.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο είμασταν και οι πρώτοι που αναφέραμε ότι η υπουργική
Η Βασίλισσα Αμαλία
απόφαση βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο έως την 1/10/09 όπου και επικυρώνεται (νομιμοποιήται) τότε.

Στο μεταξύ, ανακαλύψαμε ένα ιστορικό ντοκουμέντο όπου και σας το καταθέτουμε, το οποίο αναφέρεται σε ένα βασιλικό διάταγμα του 1856 όπου πάλι με υπουργική απόφαση, του τότε Υπουργού εσωτερικών αυτή τη φορά, η Βασίλισσα της Ελλάδας Αμαλία "αποφάσισε & διέταξε" την απαγόρευση του «καπνίζειν» στους ίδιους χώρους που και ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος σήμερα, ακολούθως της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σήμερα επιβάλλει.

Ευχαριστούμε τον φίλο & συνεργάτη της εφημερίδα μας κ. Νίκο Δουρίδα από το διαδικτυακό εντευκτήριο GSforum.gr για την ανεύρεση και παραχώρηση του ιστορικού αυτού ντοκουμέντου.

         

Εδώ λοιπόν ανακαλύπτουμε ότι 150 χρόνια πριν η χώρα μας ήταν ...150 χρόνια μπροστά! 150 χρόνια μπροστά ακόμα και από την Ευρώπη! Σήμερα τι;
Βλέπετε τότε υπήρχαν "ερασιτέχνες" πολιτικοί που ήταν άνθρωποι και ασχολούνταν με το πολίτη ενώ σήμερα έχουμε ανθρώπους που είναι πολιτικοί "καριέρας" -γόνοι κυρίως πρώην επαγγελματιών πολιτικών - και ασχολούνται με τον κρατικό κορβανά.
Όχιιιιι, όμως για το πώς να τον γεμίσουν αλλά για το πώς ... να τον αδειάσουν!

Ο σχολιασμός μας λοιπόν για το ντοκουμέντο ... Ουδέν σχόλιον!

Με τσι γειές μας...


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία