Διάλογο ζητούν οι επαγγελματίες για την επέκταση του ωραρίου στη παλιά Πόλη

Εκτύπωση

Διάλογο ζητούν οι επαγγελματίες για την επέκταση του ωραρίου στη παλιά Πόλη

Συνάντηση στο Δήμο είχε χθες 1/7/09 ο πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων και ιδιοκτητών της παλιάς πόλης κ. Τσικαλάκης Ιωάννης για το φλέγον θέμα του ωραρίου των καταστημάτων μέσα στην παλιά Πόλη.

Της Μαρίνας Λάζη

Παρατηρούνται διάφορα προβλήματα και παραβατικές συμπεριφορές μέσα στην παλιά Πόλη δήλωσε ο κ. Τσικαλάκης .

Αν και υπάρχει νόμος δυστυχώς δεν εφαρμόζεται  χωρίς αυτό να υποδηλώνει αδυναμία από την πολιτεία αλλά ανέχεια και κατανόηση ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν οι επιχείρησες μέσα στην παλιά Πόλη.

Απο Προεδρικό διάταγμα αμιγούς κατοικίας διέπετε η πόλη μας, που σημαίνει σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου  «στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που απαιτούν δεν θα έπρεπε να έχουν καν κατάστημα».

Σεβασμός στην Πόλη και πάνω απ΄ όλα τους κατοίκους αυτής της Πόλης επιθυμεί ο Σύλλογος ώστε να μην διογκωθούν τα προβλήματα και οδηγηθούν σε ακραίες κατευθύνσεις.

Επιπλέον, πρόσθεσε «αν αναγκαστούμε θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια, την ησυχία και την φυσιογνωμία αυτής της πόλης».
Σκοπός είναι να μην κλείσει κανένας επαγγελματίας και κανένα σπίτι στην παλιά πόλη.

Ο Σύλλογος στοχεύει σε διάλογο.
Όχι απαραίτητα να αποφασίσουν να κάνουν μια μικρή προέκταση του ωραρίου κατά ½ ή 1 ώρα σε λογικά πλαίσια μονό, με σεβασμό πάντα όπου είναι εφικτό και βάσει τις προϋποθέσεως όπου ορίζει ο νομός.
Όχι έξω από την οικοδομική γραμμή. Όχι παραλογή ένταση της μουσικής και με  σεβασμό στην παλιά πόλη.

Τόνισε, «παραβατικές συμπεριφορές θα καταδικάζονται με κάθε τρόπο».
Υπάρχουν νόμοι αλλά και Εισαγγελία που αν δεν λειτουργήσουν  αυτεπάγγελτα μπορεί να λειτουργήσουν με διάφορους άλλους τρόπους.

Ο Δήμος από την δική του πλευρά σύμφωνα με τον κ. Τσικαλάκη Ιωάννη προσπαθεί να ισορροπήσει τις καταστάσεις.Εντός 15 μέρων ζήτησε δείγματα γραφείς από τους επαγγελματίες.

«Ελάτε να τα βρούμε και να κάνουμε  όλοι μαζί την δουλειά μας» ζήτησε ο κ. Τσικαλάκης από τον Δήμο, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό σε αυτή την πόλη.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία