Έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις είναι οι κάτοικοι της Καλλιθέας

Εκτύπωση

Έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις είναι οι κάτοικοι της Καλλιθέας

Αντιδρούν στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στις οδούς Μάχης Ποταμών, Κωνσταντινουπόλεως και 28ης Οκτωβρίου.

της Μαρίας Καλογεράκη
1/7/09

"Τον ασκό του Αιόλου" άνοιξε η πρόταση του δήμου Ρεθύμνου που αφορά την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης στις οδούς Μάχης Ποταμών, Κωνσταντινουπόλεως και 28ης Οκτωβρίου. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καταγγέλλουν για αδιαφορία την δημοτική αρχή και δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν την διεξαγωγή της λαϊκής στον χώρο αυτό.

Την ίδια ώρα στο "κενό" φαίνεται πως πέφτουν οι προτάσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά το πάρκινγκ την ημέρα που θα διεξάγεται η λαϊκή αγορά. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ρεθύμνου έχει προτείνει κάθε Πέμπτη που είναι η λαϊκή αγορά στις οδούς Μάχης Ποταμών ,Κωνσταντινουπόλεως και 28ης Οκτωβρίου ,οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να παρκάρουν εντελώς δωρεάν στην μαρίνα της πόλης.

"Θέλω να απευθυνθώ σε οποιοδήποτε φορέα παίρνει αυτές τις αποφάσεις, ότι εμείς αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα κλείσουμε δρόμους, θα βάλουμε αυτοκίνητα την πρώτη Πέμπτη, για να καταλάβουν, γιατί εμείς μένουμε σε αυτή τη γειτονιά και δεν θα αφήσουμε να γίνει η λαϊκή αγορά, δήλωσε ο κ. Νίκος Ηλιάκης ,που είναι κάτοικος της περιοχής. 

Η κ. Κατερίνα Βελιανίδη από την δική της μεριά ανέφερε πως "οι έμποροι λοιπόν δεν θέλουν αυτή τη λύση, εμείς δεν την θέλουμε, πως θα μας την επιβάλλουν? Με το έτσι θέλω, δηλαδή είναι τακτική αυτή!"

Την ίδια άποψη έχουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, ο κ. Μανόλης Μαθιουδάκης τόνισε πως "Το βασικότερο από όλα είναι ότι αν συμβεί κάτι σε κάποιον ,που πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν, τι θα γίνει εκείνη την ημέρα?
Δηλαδή θα πεθάνουν άνθρωποι, θα καούν κτίρια, περιουσίες...Αυτά δεν πρέπει να τα λάβουν υπόψη αυτοί που προτείνουν σε ποιο σημείο θα γίνει η λαϊκή αγορά και μετά να αποφασίζουν για τον δρόμο?".

O κ. Λαμπαρθάκης επίσης ανέφερε:  "Πριν μερικές ημέρες είδαμε τον δήμαρχο Ρεθύμνου μαζί με τον κ. Λίτινα να κάνουν μια βόλτα στην περιοχή, εμείς νομίζαμε ότι ήρθαν να λύσουν τα προβλήματα τα δικά μας. Aντί όμως να μας τα λύσουν μας προσθέτουν την λαϊκή και χωρίς να μας ρωτήσουν καν" ,
ενώ αντίθετη με την διεξαγωγή της λαϊκής στην Καλλιθέα είναι και η κ. Μαρία Ηλιάκη , η οποία τόνισε πως "Από την Τετάρτη το βράδυ θα πρέπει να βγάζουμε τα αυτοκίνητά μας και δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Tη πρόταση να τα βάλουμε στην Mαρίνα τη θεωρώ απαράδεκτη γιατί δεν μπορούμε να διανύουμε αυτή την απόσταση, ειδικά όταν βρέχει. Επιπλέον δεν έχει προβλεφθεί πρόσβαση ασθενοφόρων, σχολικών λεωφορείων και πυροσβεστικών οχημάτων και σε περίπτωση που συμβεί κάτι θα καούμε σαν ποντίκια".

Την έντονη αγανάκτηση και των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή έχει προκαλέσει η πρόταση του δήμου για την λαϊκή αγορά της Πέμπτης.

Ήδη όπως καταγγέλλουν λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχουν περιέλθει σε δυσμενή κατάσταση και αν η λαϊκή αγορά μεταφερθεί έξω από τα καταστήματά τους τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για αυτούς.

Ήδη οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί σε νομικό σύμβουλο ενώ μαζεύουν και υπογραφές εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους. Είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς ,προβαίνοντας ακόμα και στο κλείσιμο του δρόμου. Επιπλέον την προσεχή Παρασκευή θα επισκεφθούν τον δήμαρχο Ρεθύμνου στον οποίο και να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προκειμένου να μην διεξαχθεί η λαϊκή αγορά στην περιοχή τους.

Σημειώνεται τέλος πως η θέση στις οδούς Μάχης Ποταμών, Κωνσταντινουπόλεως και 28ης Οκτωβρίου για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης είναι η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου, την οριστική απόφαση για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς θα λάβει στην επόμενη συνεδρίασή του το Νομαρχιακό συμβούλιο.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία