ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Οι τέσσερις αιτίες της φετινής μείωσης του τουρισμού

Εκτύπωση

Οι τέσσερις αιτίες της φετινής μείωσης του τουρισμού

Ο κ. Νίκος Σκουλάς
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΝΙΚΟ ΣΚΟΥΛΑ

«Η έλλειψη ομαδικότητας στη διεκδίκηση κατασκευής έργων υποδομής που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού είναι μια από τις αιτίες που ο τομέας στο νησί μας δεν έχει την πρόοδο που θα έπρεπε να είχε». Αυτό τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Μινωικού Κολεγίου (Minoan International College) και πρώην Υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς.

Του Νίκου Αγγελάκη

Με τον κ. Σκουλά συνομιλήσαμε με αφορμή την τελετή απονομής των πρώτων πτυχίων του κολεγίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (25/6), παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Ο κ. Σκουλάς μας είπε πως θεωρεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του τουρισμού στην Κρήτη τη δημιουργία νέου διεθνούς αεροδρομίου, όπως και την πλήρη αποκατάσταση του Βόρειου Οδικού Άξονα. «Δεν είναι μόνο η παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει φέτος τον τουρισμό μας. Είναι και τα δομικά προβλήματά του, η κακή δημοσιότητα γεγονότων που δυσφημούν τη χώρα και η έλλειψη τουριστικής παιδείας», μας τόνισε ο κ. Σκουλάς.

«Πήραμε κάποια πράγματα ως δεδομένα, τότε που ο τουρισμός στη χώρα μας ανθούσε», σημείωσε, «τώρα όμως βλέπουμε πως ο κακώς εννοούμενος τουρισμός δεν βρίσκει πεδίο. Βέβαια η Κρήτη πάντα θα είναι ένας «δυνατός» προορισμός, αλλά εμείς θα κάνουμε εκείνα τα πράγματα που θα τον δυναμώσουν ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν σήμερα ανταγωνιστές. όταν ο τουρίστας πάει στην Τουρκία και βρίσκει ό,τι βρίσκει εδώ, με χαμηλότερες τιμές, γιατί να μην πάει εκεί;».

«Ύστερα, κατά περίεργο τρόπο, αν κάτι συμβεί στη χώρα, όπως τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου, γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες του εξωτερικού.
Οι πρώτοι απόφοιτοι του Μινωικού Κολεγίου
σε αναμνηστική φωτογραφία
  Πώς γίνεται αυτό δεν μπορώ να καταλάβω?», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάς. 

Η πρώτη τελετή αποφοίτησης του Minoan International College πραγματοποιήθηκε, στο Ξενοδοχείο Moevenpick Resort and Thalasso, στην Αμμουδάρα.

Σε 24 φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ελλάδα, Λιθουανία, Κένυα και Ρωσία) απονεμήθηκαν τα πτυχία Τουριστικού και Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Μεταξά και τον Σκουλά, σε μια κατάμεστη αίθουσα με τη συμμετοχή βουλευτών, δημάρχων, εκπροσώπων επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων και πολιτών-γονέων απ όλη την Κρήτη.

Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος εκφράστηκε με πολύ θερμά σχόλια για την προσφορά του Μινωικού Κολεγίου στην υπόθεση της τουριστικής και γενικά της επιχειρηματικής παιδείας και εκπαίδευσης και εξήρε το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων σπουδών και της άριστης οργάνωσης του κολεγίου, χαρακτηρίζοντάς το πρωτοπόρο στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο κ. Λυκουρέντζος συμπλήρωσε ότι ο φάκελος για αδειοδότηση τον οποίο κατέθεσε το Μινωικό Κολέγιο ήταν τόσο άρτιος σε υποδομές και πληρότητα επιστημονικού περιεχομένου, ώστε εγκρίθηκε ως έχει, χωρίς καμία παρατήρηση.


Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος
στην τελετή αποφοίτησης
του Μινωικού Κολεγίου.
Απευθυνόμενος στους αποφοιτούντες φοιτητές και φοιτήτριες, ο κ. Σκουλάς ανέφερε: «Το πρόγραμμα σπουδών του Κολεγίου σας έδωσε τα εφόδια για μια επιτυχή καριέρα στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ, είναι όμως απαραίτητο να συνεχίσετε την προσπάθεια της προσωπικής και επαγγελματικής σας ανάπτυξης για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και να αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας» και πρόσθεσε: «καθώς επιδιώκετε την εκπλήρωση των προσωπικών σας ονείρων και στόχων, ων λησμονάτε την υποχρέωσή σας ως επιστήμονες και ως πολίτες να δώσετε πίσω στην κοινωνία μέρος των όσων λάβατε». 

Κατά τη διάρκεια της τελετής η ηγεσία του Μινωικού Κολεγίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετατραπεί το Μινωικό Κολέγιο σε κοινωφελούς χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην υπηρεσία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Μάλιστα, κ. Σκουλάς απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς καθώς και σε φυσικά πρόσωπα-γονείς και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην προβλεπόμενη αύξηση κεφαλαίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Μινωικού Κολεγίου.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία