Κλειστά τα Δημοτικά Σφαγεία Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Κλειστά τα Δημοτικά Σφαγεία Ρεθύμνου

Κλειστά επ΄ αορίστου από χθες βρίσκονται τα Δημοτικά Σφαγεία Ρεθύμνου μέχρι να πάρουν τις απαραίτητες  νόμιμες αδειοδοτήσεις σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργο Μαρινάκη

Της Μαρίνας Λάζη 

Έλεγχος αναμένετε από Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου. Ο κ. Μαρινακής δήλωσε πως αν συνέχιζαν να είναι ανοιχτά τα σφαγεία θα τα έκλεινε επίσημα η ΕΕ και συνάμα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος επιβολής μεγάλου προστίμου στο Δήμο Ρεθύμνης.

Λόγω αποφυγή προστίμου ο Δήμος προχώρησε στο κλείσιμο των σφαγείων καθώς παλιότερα έλεγχοι και ενημερώσεις είχαν ξανά- πραγματοποιηθεί στα σφαγεία. 

Ο Δήμος Ρεθύμνης σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη έκανε ότι ήταν δυνατόν να αποφύγει το κλείσιμο των σφαγείων όταν τα αναλάμβανε καθώς είχε γνώση λήξης των αδειών από το 1998.
Ο Δήμος πήρε το ρίσκο να  λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη και με κόστος  εις βάρος των δημοτών του Δήμου για 2μιση χρόνια.

Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου για να βρεθεί ανάδοχος που θα αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των Σφαγείων.
Απαραίτητες προεργασίες πραγματοποιήθηκαν για την Δημοπράτηση, καθώς έχουν αναλάβει τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους από την ΠΕΧΟ Ηρακλείου για σφαγείο τριών γραμμών.
Άκαρπες χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου τις προηγούμενους διαγωνισμού.
Προέτρεψε να αναλάβουν τις ευθηνές τους οι παραγωγικοί φορείς που έχουν σχέση με την διακίνηση του κρέατος αφού ξέρουν τις διαδικασίες καθώς παλιότερα έχει πραγματοποιηθεί διάλογος μεταξύ τους. Δεν μπορεί να συνεχίσει  ο Δήμος να λύνει το πρόβλημα αφού υπάρχει οικονομική αλλά και γραφειοκρατική δυσχέρεια.

Ο  κ. Μαρινάκη διαβεβαιώνει πως αν οι αδειοδοτήσεις γίνουν από ιδιώτη θα βγουν πολύ πιο γρήγορα ενώ αν γίνουν από τον Δημοτικό Σύστημα με αναθέσεις μελετών  και με όλη αυτήν την διαδικασία τον δημοσιών έργων είναι αναμενόμενο να χρονοτριβήσουν παρά πολύ. 

Η σφαγή των ζωών πραγματοποιούνται στους άλλους Νομούς της Κρήτης ενώ ταλαιπωρία και δυσχέρεια χαρακτηρίζουν τους εργαζομένους.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία