Μειώνεται η έλλειψη πυροσβεστικών Κρουνών στο Νομό Ρεθύμνης

Εκτύπωση

Μειώνεται η έλλειψη πυροσβεστικών Κρουνών στο Νομό Ρεθύμνης

Αποσκοπώντας πάντα στην σωστή και άμεση ενημέρωση του πολίτη, η ΄΄Ρ.Α..΄΄ πληροφορήθηκε πως στο Πάνορμο υπάρχει παροχή νερού οπού θα μπορούσαν τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να κάνουν την υδροληψία. Στηριζόμενοι σε αυτό επισκεφτήκαμε τον Αντιπύραρχο κ. Χρήστο Μπουραντά  για να μας ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Της Μαρίνας Λάζη

Ο κ. Χρήστος Μπουραντάς σε δήλωση του μας διευκρίνισε το μείζων πρόβλημα για την τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών στο Νομό Ρεθύμνης, πρόβλημα  που απασχολεί την πυροσβεστική διεύθυνσης του Ρεθύμνου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον  Αντιπύραρχο  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σιγά σιγά παρατηρείται αποκατάσταση ορισμένων κρουνών σε διάφορα χωριά του Νομού μετά από αλλεπάλληλες υποδείξεις της πυροσβεστικής Υπηρεσίας , και αναμένεται το πρόβλημα να διευθετηστεί ολοκληρωτικά.

Επιπλέον, διευκρίνησε παλαιότερη δήλωση σε  συνέντευξη του για το σπίτι που καταστράφηκε ολοκληρωτικά στο Πάνορμο λέγοντας ότι «δεν υπήρχε πυροσβεστικός κρουνός στην περιοχή».

Στην περιοχή δεν υπήρχε κρουνός αλλά ένα σημείο υδροληψίας, κάτι σαν δεξαμενή δηλώνει ο κ. Χρήστος Μπουραντάς  οπού με λανθασμένα στοιχεία του Δήμου Γεροποτάμου, η πυροσβεστική υπηρεσία αν και έψαξε το σημείο που τους είχε υποδείξει ο Δήμος,  τελικά δεν το βρήκαν και κατέφυγαν στη Σκεπαστή για να πραγματοποιηθεί η υδροληψία των οχημάτων της Υπηρεσίας.

Ο κ. Χρήστος Μπουραντάς ξεκαθάρισε πώς η καταστροφή του σπιτιού ήταν αναπόφευκτη καθώς όταν έφτασε το πυροσβεστικό δυναμικό στην περιοχή το σπίτι είχε ήδη καεί το μισό. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία