Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα «LIDL»

Εκτύπωση
Πληθαίνουν οι καταγγελίες που έχουν να κάνουν με τα καταστήματα LIDL.
Κατόπιν των διώξεων του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου προς τα τοπικά LIDL η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ έχει ξεκινήσει μια αναζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.
παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά, τις καταγράφει και τις δημοσιεύει.
Ακολούθως θα διαβάσετε 2 από τα πρόσφατα κρούσματα στα LIDL.
         ________________________________

«Lidl»: Οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ δηλητηρίαζαν τα τρόφιμα για να μην τα πάρουν άστεγοι.

Ο γερμανικός εμπορικός όμιλος λιανικής «Lidl» ζήτησε συγγνώμη σήμερα λίγο αφότου από σουηδικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι υπάλληλοι σουηδικού υποκαταστήματός του μόλυναν, με τοξικά απορρυπαντικά, τα υπόλοιπα των ειδών τροφίμων, στον προαύλιο χώρο του καταστήματος προφανώς, παρεμποδίζοντας με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο άστεγους να τα χρησιμοποιήσουν.

«H Lidl Σουηδίας πληροφορήθηκε ότι απορρυπαντικά χύθηκαν στους κάδους αποτρέποντας εισβολείς στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος να κλέψουν υπολείμματα εμπορευμάτων από τον χώρο αυτόν», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου για τη Σουηδία, Ματίας Κιβικόσκι--διευκρίνισε ότι το συμβάν είναι πρόσφατο.

«Λυπούμεθα εκ βαθέων για ό,τι συνέβη και που ούτε επιτρέπεται ούτε και προτείνεται από τον όμιλό μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Lidl.

Το περιστατικό έγινε στο προάστιο Σόλνα της Στοκχόλμης και αναφέρθηκε από μία τοπική εφημερίδα, την «Μιτ ι Σόλνα».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, εξαγριωμένοι υπάλληλοι του καταστήματος που ενοχλούντο από άστεγους που έψαχναν συνεχώς ανάμεσα στους κάδους για τρόφιμα, και άλλα είδη, αποφάσισαν πρόσφατα να τα μολύνουν με τοξικά απορρυπαντικά. Προστίθετο στα δημοσιεύματα ότι γινόταν δυσδιάκριτα μνεία μόλυνσης των κάδων με τοξικό προϊόν, χωρίς ειδική μνεία ότι τα τρόφιμα ήταν «ακατάλληλα» προς βρώση.

-Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τοπικού σωματείου αστέγων (περιοχή Στοκχόλμης), ο Ρολφ Νίλσον, τόνισε στις δηλώσεις του ότι «απλά πρόκειται για ακατανόητες πράξεις και ταυτοχρόνως πολύ ανησυχητικές». «Θυμίζω πως αναφερόμαστε σε ανθρώπους που για να επιζήσουν ψάχνουν την τροφή τους ...στα σκουπίδια» επισήμανε.

Πηγή: Καθημερινή  - 13 Νοεμβρίου 2008
          __________________________________________________________
Επιπλέον καταγγελίες.

Πρόστιμο στα LIDL γιατί κατασκόπευε τους υπαλλήλους του


Το περιοδικό Stern όπου
αναφέρθηκε η καταγγελία
Το γερμανικό εκπτωτικό κατάστημα LIDL θα πρέπει να καταβάλει 1.462 εκατομμύρια ευρώ γιατί κατασκόπευε ορισμένους υπαλλήλους του, ανακοινώθηκε από τον Γκίντερ Σέντλερ, αξιωματούχο της προστασίας προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπως αναφέρει το περιοδικό «Stern».
Να ενημερώσουμε ότι το Stern είναι το εγκυρότερο και μεγαλύτερης κυκλοφορίας περιοδικό στη Γερμανία.

«Το LIDL στο παρελθόν έδινε πολύ λίγη σημασία στην προστασία των προσωπικών δεδομένων», παραδέχτηκε εκπρόσωπος του εκπτωτικού καταστήματος που εδρεύει στο κρατίδιο αυτό.

Το ποσό αυτό θα πληρώσει το LIDL σε 12 περιφερειακά καταστήματα του στη χώρα, όπου έχουν σημειωθεί περιπτώσεις κατασκοπείας των εργαζομένων.

Το LIDL έχει ήδη παραδεχτεί από τον Μάρτιο ότι ακολουθούσε πρακτικές κατασκοπείας των υπαλλήλων του και έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Το περιοδικό «Στερν» αναφέρει ότι η στενή παρακολούθηση των εργαζομένων γινόταν με κάμερες-μινιατούρες που είχαν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία των καταστημάτων ακόμα και στους χώρους όπου οι εργαζόμενοι κάθονταν στο διάλειμμα, με το αιτιολογικό ότι προσπαθούσε να καταπολεμήσει τις κλοπές και τις απώλειες στα αποθέματά του.

Η επιβολή του χρηματικού πρόστιμου χαιρετίστηκε από όλα τα συνδικάτα εργαζομένων που χαρακτήρισαν την κατασκοπεία υπαλλήλων «τελείως απαράδεκτη».Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 11/09/08

« επιστροφή στη κατηγορία Διεθνή

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία