ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Το φεστιβάλ μας ανεβάζει στα Τείχη, για να «παντρέψει» το παρόν με το παρελθόν

Εκτύπωση

Το φεστιβάλ μας ανεβάζει στα Τείχη, για να «παντρέψει» το παρόν με το παρελθόν


Ο Γιώργος Κιμούλης,
Δον Κιχώτης,
ο Δημήτρης Πιατάς,
Σάντζο Πάντσα
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (6/7) ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009».

Με την πεποίθηση ότι οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2009» θ αποτελέσουν κίνητρο που θα κάνει τους Ηρακλειώτες να θέλουν να γνωρίσουν τους νέους χώρους, αλλά και τις παραγνωρισμένες γωνιές της πόλης, των προαστίων και των διαμερισμάτων της, η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια Γλυκερία σηκώνει την αυλαία της έναρξης με τη συναυλία της στον Καράβολα.

Του Νίκου Αγγελάκη

Καλά, εντάξει.
Στον πρώην Καράβολα.
Διότι, σήμερα τα «συγκοινωνούντα» χαμόσπιτα δεν υπάρχουν
Τη συναυλία «Cafe de l? arte»
θα δώσουν, ο Νότης Μαυρουδής
 και ο Παναγιώτης Μάργαρης.
.
Τώρα μια διαδρομή περιπάτου κι ένα πάρκο υπάρχει εκεί: Δίπλα στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, στη σκιά ενός ένδοξου ιστορικού παρελθόντος.

Αυτό το ένδοξο παρελθόν, αλλά και το «πάντρεμά» του με το παρόν τονίζεται και με τον τίτλο, «Επί των Τειχών» που φέρει το φετινό φεστιβάλ. «Ο τίτλος», μας λέει ο Υπεύθυνος επί των Πολιτιστικών κ. Γιώργος Αντωνάκης, «προσδιορίζει τους χώρ
Η Κάτια Δανδουλάκη,
με το θίασο της, στη «Μήδεια» του Μποστ.
ους που, ως επί το πλείστον θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, αλλά και τις «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις» και τις χαμηλές πλατείες των Πυλών Βιτούρι, Ιησού, Βηθλεέμ και στους προμαχώνες τους».

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου.
Στο προτεινόμενο πρόγραμμα φιλοξενούνται 106 εκδηλώσεις:

Στο Κεντρικό Πρόγραμμα,95 και στα Τοπικά& Διαμερίσματα, 11.

Από τις 95 εκδηλώσεις του Φεστιβάλ οι 54 πραγματοποιούνται υπό την οικονομική και οργανωτική ευθύνη του Δήμου και οι οποίες, με πρόταση του Δημάρχου κ. Γ. Κουράκη, προσφέρονται όλες με ελεύθερη είσοδο στο κοινό
«Όπερα της πεντάρας»
από την Καριοφυλλλιά Καραμπέτη
και το Στέλιο Μάινα
.

Παράλληλα, τα Συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων οργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων σε όλες τις πλατείες και τις γειτονιές του Ηρακλείου, ενώ για τρίτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει ο Δημοτικός Θερινός  Κινηματογράφος στην Πύλη Βηθλεέμ.

Οι θεματικοί κύκλοι του Φεστιβάλ είναι: α) Θέατρο: 20 παραστάσεις, β) Παιδικό θέατρο: 7 παραστάσεις, γ) Σύγχρονη ελληνική μουσική: 29 συναυλίες, δ) Κλασική μουσική: 10 συναυλίες, ε) Ξένα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα: 11 σχήματα, στ) Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην παράδοση: 20 εκδηλώσεις η)
Το Δη.Πε.Θε.Κρήτης
παρουσιάζει τον «Κουρέα της Σεβίλλης».
Αφιερώματα: 9 εκδηλώσεις. Αναλυτικά, οι καλλιτέχνες,

οι χώρες προέλευσης των ξένων συγκροτημάτων και τα αφιερώματα του φεστιβάλ είναι:
ΘΕΑΤΡΟ:Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Πέτρος Φιλιππίδης, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς, Πέμη Ζούνη, Όλια Λαζαρίδου, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μαρία Τζομπανάκη, Θύμιος Καρακατσάνης, Φαίδων Γεωργίτσης, Βίκυ Σταυροπούλου, και άλλοι.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς,Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Πέτρος Γαϊτάνος, Ηρώ, Αντώνης Λουδάρος, Ross Dαly, Ελένη Πέτα, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Φωτεινή Δάρα, Νότης Μαυρουδής, Χρήστος Λεοντής, Μίλτος Πασχαλίδης, Αλκίνοος Ιωαν
νίδης, Νένα Βενετσάνου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.α.

Εντυπωσιακές
στη μουσική παράστασή τους
η Ελένη Πέτα και η Πέμη Ζούνη.

 

ΞΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: Συγκροτήματα από το Αφγανιστάν, την Περσία, τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας, Τουρκία, Ουγγαρία, Βέλγιο κ.α.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:

  • «100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου»
  • «15 χρόνια χωρίς τον Μάνο»
  • Στον Μίκη& Θεοδωράκη. Στον Γιάννη Μαρκόπουλο.
  • Στην Μικρά Ασία. Στον Κωστή Φραγκούλη, στον Βασίλη Τσιτσάνη
  • Στον Κ. και Μ. Σφακιανάκη.


Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και
ο Βασίλης Τσιβιλίκας,
όπως εμφανίζονται στο έργο τους
πάνω στις «Θεσμοφοριάζουσες»
του Αριστοφάνη
«Ο δήμος μας»,
τονίζει επίσης ο κ. Αντωνάκης, «μένοντας πιστός στη παράδοση που θέλει την πόλη μας να πλημμυρίζει από μουσικές και άλλες εκδηλώσεις ποιότητας κάθε Καλοκαίρι, οργάνωσε και φέτος το πρόγραμμα με τη φιλοδοξία να γεμίσει τα δροσερά κηποθέατρα και τους άλλους χώρους από Ηρακλειώτες και επισκέπτες της πόλης μας και να τους προσφέρει πολιτιστικά γεγονότα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. ]
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και την ποιότητα των παραστάσεων που φιλοξενεί και την μεγάλη ποικιλία των προτεινόμενων εκδηλώσεων.
Ο δήμος καλεί τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες να γνωρίσουν τους χώρους του μοναδικού μνημείου μας των Ενετικών Τειχών».

Ο δήμος «ανέβασε» το πρόγραμμα στο ίντερνετ κι εσείς μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση: www.heraklion.gr.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία