Ορατός κίνδυνος για διπλοβάρδια σε σχολεία του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ορατός κίνδυνος για διπλοβάρδια σε σχολεία του Ρεθύμνου 

Βρήκαμε τον αντιπρόεδρο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνης τον κ. Ματθαίο Λίτινα για να μιλήσει για το θέμα.

Της Μαρίνας Λάζη

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Εκπαιδευτικών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε τους τοπικούς φορείς του Ρεθύμνου για να μπορέσουν να βρουν την άκρη του νήματος  για την έλλειψη σχολικής στέγης στο Ρέθυμνο που εδώ και χρόνια υφίσταται και μεγαλώνει.
 

Ο κ. Ματθαίος Λίτινας συμπλήρωσε πως την ερχόμενη σχολική χρονιά υπάρχει ο κίνδυνος να διπλοβάρδιας επειδή το μαθητικό δυναμικό του νομού ολοένα και μεγαλώνει.
Πολλοί γονείς επιλέγουν να έρθουν  τα παιδιά τους στο Ρέθυμνο πιστεύοντας ότι τα προβλήματα των σχολίων στα χωριά του Νομού είναι περισσότερα.

Ανακοίνωσε δε πως το καινούργιο σχολείο το 14ο θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη.
 

Ο κ. Ματθαίος Λίτινας δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και κυρίως για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει. Φέτος δυστυχώς για πρώτη φορά, τόνισε, μετά από πολλά χρόνια οι εκπαιδευτικοί δεν πήραν καμία αύξηση.

Η "Ρ.Α." θέλοντας να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το γεγονός και επιθυμώντας την άμεση και σωστή ενημέρωση του Ρεθυμνιώτη πολίτη, επισκέφθηκε την αντινομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη.
 

Η κ. Γιάννα Κεφαλογίαννη δεν έκρυψε το γεγονός αλλά επισήμανε πως το πρόβλημα είναι μικρότερο στην πρωτοβάθμια απ ότι στην δευτεροβάθμια .

Σύμφωνα με την κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη παρά την υποχρηματοδώτηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου καθώς το 2009 δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό  από το Κεντρικό Κράτος και υπολείπονται οι δώσεις του 2008, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει καταφέρει να φτιάξει μελέτες για προκήρυξη προσθήκη αιθουσών σε διάφορα σχολεία  του  Νομού Ρεθύμνου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας από Σεπτέμβρη.
 

Εντός του μηνός θα  βγει προκήρυξη για δημοπράτηση αιθουσών στο 2ο Δημοτικό σχολείο, στο 7ο Δημοτικό σχολείο, στην Κοξαρέ, στην Σκεπαστή και στην Επισκοπή.

Προγραμματικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί και με τον Δήμο Ρεθύμνου και με τον Δήμο Γεροποτάμου για να αγοραστούν λυόμενες  αίθουσες για να λυθεί προσωρινα στο πρόβλημα των αιθουσών στο Ρουσωσπίτι αλλά και στο Πάνορμο.

Τέλος, τόσο ο αντιπρόεδρος των Εκπαιδευτικών όσο και η αντινομαρχής Ρεθύμνου μας διαβεβαίωσαν πως προσπαθούν δυναμικά ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό. 


  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία