Απάτη με email παγίδες που αφορούν την Εθνική Τράπεζα!

Εκτύπωση

Απάτη με email παγίδες που αφορούν την Εθνική Τράπεζα!

 

Αναγνώστης της εφημερίδας μας σήμερα μας ενημέρωσε ότι έλαβε email το οποίο ήταν δήθεν από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ούτε λίγο ούτε πολύ του διαμηνούσαν ότι ο λογαριασμός του παρουσίαζε πρόβλημα στο επίπεδο ασφαλείας των κωδικών του. Ακολούθως του έδιναν ένα link-σύνδεσμο (δήθεν) ασφαλείας που το παρέπεμπε σε κανονική φόρμα της τράπεζας (αντιγραφή) και του ζητούσαν να εισάγει και πάλι τα στοιχεία του:

  1. Ονοματεπώνυμο
  2. Αριθμό κάρτας
  3. Πιν

με εύλογο αιτιολογικό, το οποίο ναι μεν μπορεί να μην πείσει τον οποιοδήποτε αλλά σίγουρα με το ύφος και τη σχεδίαση της φόρμας που βάζουν το υποψήφιο θύμα να συμπληρώσει, μπορεί να την πατήσουν σίγουρα αρκετοί οι οποίοι τυχόν δεν την «ψάξουν» καλά!

Το link-σύνδεσμος eίναι το http://4unow.net/images/nbg.mzu/creditgr.html

To φοβερό στην ιστορία είναι ότι αν ακολουθήσει κανείς τα βήματα που το σύστημα των απατεώνων με πολύ έντεχνο τρόπο σου παρουσιάζουν, θα διαπιστώσει ότι δρομολογούν το υποψήφιο θύμα σε διάφορα link της τραπέζης. όπου έτσι πολύς κόσμος και κάτοχοι καρτών μπορεί να την πατήσουν.
Καταλαβαίνετε το ύψος των συναλλαγών που μπορεί να κάνει κανείς μόνο από το τηλέφωνο π.χ. αν γνωρίζει απλά τα ανωτέρω στοιχεία. Τα νούμερα μπορεί να ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ!

Πληκτρολογήστε άφοβα το ανωτέρω link που σας παραθέτουμε και ανακαλύψτε «ιδίοις όμμασι» την απάτη!
Προσοχή λοιπόν στα ιντερνετικά «τσακάλια» με τις πολύ ψαγμένες απατεωνίστικες εφαρμογές.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία