Ο κ.Λαμπίρης για τον Κόμβο Αμαρίου

Εκτύπωση

Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ρεθύμνου καθηγητής κ. Ηλίας Λαμπίρης, στις 24-6-09, προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά και Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα: «Κόμβος Αμαρίου», η οποία έχει ως ακολούθως:

«Έργο πνοής για τον Νομό Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Αμαρίου επί της νέας Εθνικής οδού Ρεθύμνου - Ηρακλείου, αφού με την υλοποίησή του θα επιτευχθεί η ομαλή και ασφαλής σύνδεση της Εθνικής οδού με το Ρέθυμνο και την περιοχή της τέως επαρχίας Αμαρίου και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το έργο ξεκίνησε το 2008 και παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες η επίσπευση των διαδικασιών για τις μελέτες, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια καθυστέρηση στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατασκευή του.

Στις 24 Απριλίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία Ρεθύμνου μετά από πρόσκληση του Νομάρχη , με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, του ΤΕΕ ΤΔΚ ΝΕ Ρεθύμνου, της ΤΥΔΚ Ρεθύμνου και αιρετών στελεχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ρεθύμνου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η πορεία του συγκεκριμένου έργου.

Ο αρμόδιος προϊστάμενος της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ (Υπηρεσία που έχει αναλάβει το έργο) κ. Αγαπάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι aν και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, ωστόσο το έργο δεν «προχωρά».

Οι εργασίες της ΔΕΗ για τη μετατόπιση του δικτύου, που θα έπρεπε να προηγηθούν της εγκατάστασης του εργολάβου, δεν έχουν προχωρήσει.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  • Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ως σήμερα προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του Κόμβου Αμαρίου;
  • Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες μετατόπισης δικτύου της ΔΕΗ στην περιοχή Μισσιρίων Ρεθύμνου, για να προχωρήσει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Αμαρίου;
  • Έχει οριστικοποιηθεί η πράξη ένταξης του έργου "Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Αμαρίου" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» (ΕΠΕΠ) και εάν όχι πότε θα γίνει,έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση ή ακόμα και ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το χρηματοδοτικό μέσο;»

Αθήνα, 24.6.09
Ο ερωτών βουλευτής
Ηλίας Ε. Λαμπίρης

                                                            


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία