Άνευ ορίου το αίσχος με τις παράνομες εισπρακτικές εταιρίες των Τραπεζών.

Εκτύπωση

Μετά την διαμάχη που παρακολουθήσαμε τη περασμένη εβδομάδα μεταξύ της εισπρακτικής και του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πάνου Καμένου και νέες καταγγελίες για την ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, καθώς οι εταιρείες αυτές έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.


του Βασίλη Κασιμάτη

Θυμίζουμε ότι τη περασμένη εβδομάδα, εισπρακτική εταιρία είχε ενοχλήσει το γραφείο του Υφυπουργού δημοσιοποιώντας τα "προσωπικά δεδομένα του" στους υπαλλήλους του γραφείου του.
ο κ. Πάνος καμμένος

Ο κ. Καμμένος απλά είχε αμελήσει τη δόση κάρτας από το κεφάλαιο των 180 ευρώ
. Επομένως το ποσό που λογικά χρώσταγε ήταν περίπου 10 με 15 ευρώ.
Για αυτό το ευτελές λοιπόν ποσό έφτασαν να ενοχλήσουν τον Υπουργό. Φανταστείτε που φθάνει το θράσος τους για τον απλό πολίτη.
Το αίσχος και τα "μπραβιλίκια" σε όλο τους το μεγαλείο.
Δυστυχώς οι υπάλληλοι αυτών των παράνομων - της περισσότερες φορές, εταιριών (σύμφωνα με έρευνα πριν ένα χρόνο του δημοσιογράφου κ. Ευαγγελάτου στην εκπομπή του) είναι άτομα χωρίς κρίση και προσλαμβάνονται με μοναδικό κριτήριο τη θρασύτητα και τη διάθεση τραμπουκισμού. Αν τόχουν στο αίμα του (το τραμπούκο) προσλαμβάνονται... αν όχι ...δεν!!!
Ο κ. Ευαγγελάτος μάλιστα είχε τεκμηριώσει στην εκπομπή του "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" ότι αυτές οι εταιρίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ενοχλούν τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές τα συμβόλαια δανειοληψίας τα υπογράφουν με τις Τράπεζες και όχι με τους "Τραμπούκους" εργολάβους ή "Κυνηγούς Κεφαλών", είχε αναφερθεί τότε.

Το οξύμωρο δε, είναι ότι όταν καλούν τηλεφωνικά το "επώνυμο" καταναλωτή, σχεδόν πάντα τηλεφωνούν "ανώνυμα και από "απόρρητα νούμερα" τα οποία δεν έχουν ούτε καν αναγνώριση κλήσεων.
Δε γνωρίζεις αν αυτός/ή που σε καλεί είναι όντως από εταιρία ή κάποιος φίλος που σου κάνει φάρσα.

Οι εισπρακτικές εταιρείες και οι υπάλληλοι αυτών, οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτή την ανωνυμία έχουν φθάσει πλέον σε σημείο να ζητούν χρήματα από συγγενείς οφειλετών, που έχουν πεθάνει.

Σε άλλη περίπτωση τηλεφωνούν επίμονα σε μητέρα τριών παιδιών και της ζητούν να καταβάλει άμεσα τα χρήματα που όφειλε, ενώ εκείνη περίμενε έξω από το χειρουργείο τον 16χρονο γιο της.

Άλλος καταναλωτής υπέστη τροχαίο μοτοσυκλετιστικό ατύχημα διότι η εισπρακτική εταιρία δεν τον άφησε να οδηγήσει και επέμενε να του μιλά στο κινητό.

Στη Θεσσαλονίκη τηλεφώνησαν σε επιχειρηματία και του πρότειναν να μαζέψουν τα χρήματα που του χρωστάνε με ποσοστό όμως για αυτούς από 8-12%.

Οι καταγγελίες πληθαίνουν.

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες προστασίας του Καταναλωτή και συντόμως θα σας δώσει και πιο συγκεκριμένες εφαρμογές "άμυνας" σε αυτά τα εισπρακτικά "τέρατα".
Όπως θα δείτε και παρακάτω τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει μέτρα εναντίον αυτών των εταιριών και υπέρ του Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη.

Χρ.ΦΩΛΙΑΣ & ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σειρά ρυθμίσεων για το πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.
Ο κ. Χρ. φώλιας
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η προστασία του αδυνατούντος για αντικειμενικούς λόγους να πληρώσει τα χρέη του και ρητή απαγόρευση των πρόσβασης των εισπρακτικών εταιρειών σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.


Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει οριστικοποιηθεί ένα ορθολογικό, διαφανές, σύγχρονο και δίκαιο πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, το οποίο θα γίνει νόμος του κράτους, προκειμένου -όπως σημείωσε- να σταματήσει το καθεστώς αθέμιτων πρακτικών και πιέσεων σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να πληρώσουν τα διογκωμένα χρέη τους.

Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Φώλιας, έχει συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ενώ σε αυτήν θα κληθούν να συμμετάσχουν και μέλη οργανώσεων καταναλωτών, τραπεζών, εισπρακτικών εταιρειών και δικηγορικών συλλόγων. Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Ι. Οικονόμου.

Πάνω σε 10 σημεία θα εργαστεί η Επιτροπή που ανέλαβε να καθορίσει τον τρόπο λειτουργίας και κυρίως εποπτείας των εισπρακτικών εταιρειών. 

Και στο εξής θα υπάρχει σαφής διάκριση και αντιμετώπιση ανάμεσα στο δανειολήπτη που για λόγους οικονομικής δυσκολίας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πρόσκαιρα την υποχρέωση του  και στον συστηματικό κακοπληρωτή. 

Ήδη στις 10 Νοεμβρίου συστάθηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή  που θα αναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκπονήσει ειδική μελέτη ώστε να καταρτιστεί το κανονιστικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας, δράσης αλλά και εποπτείας των εισπρακτικών εταιρειών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία