Συναντήσεις του Νομάρχη Ρεθύμνου κ.Γιώργη Παπαδάκη

Εκτύπωση

ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, επισκέφτηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ρεθύμνου, στο πλαίσιο εθιμοτυπικών συναντήσεων με τις αρχές του τόπου.

Οι εκπρόσωποι των δασκάλων και νηπιαγωγών ενημέρωσαν τον κ. Παπαδάκη και την αρμόδια Αντινομάρχη κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη για τις ανάγκες σχολικής στέγης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και για το θέμα των σχολικών κυλικείων.
Δεν παρέλειψαν επίσης να τονίσουν την ουσιαστική συνεργασία των εκπαιδευτικών με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που αντιμετωπίζει με ευαισθησία θα θέματα της παιδείας.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στον πενταετή προγραμματισμό σχολικής στέγης, που η Νομαρχία σε συνεργασία με φορείς του Νομού, έχει καταθέσει στον Υπουργείο Παιδείας καθώς και στην στενή συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τα Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.
Τέλος επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει λάβει ούτε ένα Ευρώ από τα κονδύλια, που θα έπρεπε να τις δοθούν εντός του 2009 για έργα σχολικής στέγης και παράλληλα τόνισε ότι η Νομαρχία θα δημοπρατήσει άμεσα τις μελέτες που έχει έτοιμες, ενώ ήδη εκπονεί τις μελέτες για το Δημοτικό Σχολείο Σκεπαστής και τη συμπληρωματική πτέρυγα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου
 


ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, επισκέφτηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας του Νομού, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου, εστιάζοντας στην οικονομική κρίση, που έχει επηρεάσει εν γένει την αγορά του Νομού και ειδικότερα τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.
Αναφέρθηκαν επίσης στην εφαρμογή του Νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, τονίζοντας ότι η διάταξη αυτή θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο.

Ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι η Νομαρχία Ρεθύμνου επιθυμεί την καλή συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου, που έχουν μεγάλη προσφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ενημέρωσε παράλληλα για την πορεία των δράσεων του "Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας" που υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία των τεσσάρων Νομαρχιών της Κρήτης και επεσήμανε την αναγκαιότητα τήρησης των αγορανομικών διατάξεων (υγιεινή, καθαριότητα, τιμές) για την προστασία των καταναλωτών και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και προϊόντων από πλευράς των καταστημάτων.
 


ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΙΓΜΕ

Τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, επισκέφτηκε η νέα Διευθύντρια του τοπικού παραρτήματος ΙΓΜΕ, κα Κασσιανή Παπανικολάου.

Στη συνάντηση η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα παρευρέθηκαν επίσης οι Αντινομάρχες, κα Ζωή Σιταρένιου - Μπριλλάκη και Γιάννα Κεφαλογιάννη -Μπιρλιράκη.
Η κα Παπανικολάου ενημέρωσε τον Νομάρχη για τον έργο και τις δυνατότητες του ΙΓΜΕ, ενώ επεσήμανε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό παράρτημα και αφορούν στην έλλειψη προσωπικού και στην οικονομική ενίσχυση από το Κράτος.

Ο κ. Παπαδάκης με τη σειρά του αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία της Νομαρχίας με το ΙΓΜΕ, ειδικότερα ως επιστημονικού συνεργάτη της σε ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί, αλλά και ενόψει ΕΣΠΑ.
Επίσης δεσμεύτηκε να παρέμβει στην Περιφέρεια Κρήτης και Στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό παράρτημα. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία