Μέχρι τη Σιβηρία θα φτάσουν τα κρητικά προϊόντα

Εκτύπωση

Μέχρι τη Σιβηρία θα φτάσουν τα κρητικά προϊόντα!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Στιγμιότυπο από τη βραδιά γεύσης
που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο
του 1ου Περιφερειακού Partenariat Τροφίμων,
Ποτών, Φυσικών Καλλυντικών.
Μέχρι τη Σιβηρία θα φτάσουν τα κρητικά προϊόντα!
Το Φθινόπωρο θ αναχωρήσει ομάδα αποτελούμενη από επικεφαλής κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με συναδέλφους τους της μακρινής περιοχής της Ρωσίας και του πλανήτη. Σ αυτές τις συναντήσεις, οι Κρήτες επιχειρηματίες θα συστήσουν τα προϊόντα του νησιού μας, με σκοπό ν ανοίξει κι αυτή η αγορά γι? αυτά.

του Νίκου Αγγελάκη

Η αποστολή, όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (Σ.Ε.Κ.), κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης θα μεταβεί στη Σιβηρία μετά τη μεγάλη παγκόσμια έκθεση τροφίμων και ποτών «Anuga», η οποία, όπως είναι γνωστό, διεξάγεται στη γερμανική πόλη της Κολονίας.

Θα είναι άλλο ένα επίτευγμα του Σ.Ε.Κ., ύστερα από τη μεγάλη παραγγελία που πήρε από υπεραγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη διοργάνωση του 1ου Partenariat Τροφίμων, Ποτών και Φυσικών Καλλυντικών.

Η παραγγελία για τα Η.Α.Ε. συνίσταται από λάδι αρωματικά φυτά και ζυμαρικά, ενώ κατά το partenariat έγιναν οι πρώτες συμφωνίες για αποστολή προϊόντων στη Σαουδική Αραβία.

Στο partenariat πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 750 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων από συνολικά 15 χώρες.

Οι ξένοι αγοραστές, 50 στον αριθμό, ενθουσιάστηκαν από τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των Κρητικών από την ημέρα άφιξης τους στο Ηράκλειο, το βράδυ της Κυριακής (21/6).
Το δείπνο υποδοχής που τους παρατέθηκε στο Σκαλάνι ήταν η ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά πιάτα της κρητικής κουζίνας συνοδεύοντάς τα με καλό κρητικό κρασί και να εξοικειωθούν με την κρητική κουλτούρα. 

Τη Δευτέρα (22/6) οι εκπρόσωποι των 40 κρητικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν, πραγματοποίησαν σημαντικές και ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές από αγορές ? στόχους όπως η Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Λιβύη, Κύπρο, Σερβία, Λετονία, Δανία, Λίβανο και Ουκρανία.

Οι συναντήσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία για ουσιαστική τόνωση των κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο για τις εξαγωγές του τόπου μας. Υπήρξε ζωντανό ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα και οι Κρήτες επιχειρηματίες έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό, αναμένοντας άμεσα εμπορικές συμφωνίες. 

Στη διάρκεια του partenariat o Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τζέντα, κ. Δ. Μίχας, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας στους Κρήτες επιχειρηματίες, μια αγορά που αποτελεί βασικό στόχο των εξαγωγικών επιχειρήσεων του νησιού μας.   

Την Τρίτη εξάλλου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Kerasma" οργανώθηκε εκδήλωση με ομιλητές τον κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, τον κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, και τον κ. Νίκο Ψιλλάκη, δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή παρουσίαση μαγειρικής από το φημισμένο σεφ κ. Λευτέρη Λαζάρου. Ο κ. Λαζάρου παρουσίασε τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κρητικών εδεσμάτων όπως καλιτσούνια με μυζήθρα, ξεροτήγανα και παξιμαδάκια αμυγδάλου.

Το 1ο Περιφερειακό Partenariat Τροφίμων, Ποτών, Φυσικών Καλλυντικών διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, από τις 21 έως τις 24 του μήνα, στο ξενοδοχείο «Κάντια Μάρις» της Χερσονήσου. Αποτελεί δε τη συνέχεια της άψογης συνεργασίας των δύο μερών για την προαγωγή των κρητικών προϊόντων στη διεθνή αγορά και την καθιέρωση τους στη καθημερινότητα των ξένων καταναλωτών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία