Φωτιά σε σπίτι στο Πάνορμο

Εκτύπωση

Φωτιά σε σπίτι στο Πάνορμο

25/6/09

Χθες στις 11 (23.00) περίπου το βράδυ, στην περιοχή Πάνορμο του Δήμου Γεροποτάμου ξέσπασε φωτιά σε ιδιόκτητη κατοικία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Αντιπύραρχο  κ. Χρήστο Μπουραντά, η φωτιά προκλήθηκε από μαγειρικό σκεύος στο μάτι της κουζίνας του νοικοκυριού.

Της Μαρίνας Λάζη

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, έσπευσε στην περιοχή να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με πλήρωμα  3 οχήματα και 8 άντρες της από τρεις διαφορετικές περιοχές του Νομού, ένα από το Ρέθυμνο, ένα από το Πέραμα και ένα από το Γαράζο.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβήσουν την φωτιά μετά το πέρας 20 με 25 λεπτών από την ειδοποίηση που έλαβαν. Η ιδιόκτητη κατοικία κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα.

Ο κ. Μπουραντάς συμπλήρωσε δε πως το συμβάν παραλίγο τι να καταλήξει σε τραγωδία καθώς αντιμετώπισαν δυσκολία στην κατάσβεση της φωτιάς, αφού προσπαθούσαν να την κρατήσουν  υπό έλεγχο και να μην επεκταθεί περιμετρικά από την κατοικία, η οποία συνορεύει και με άλλα σπίτια ενώ στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα.

Πρόβλημα παρατηρήθηκε όπως μας είπε ο  ο κ.διοικητής στην έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών στην περιοχή, το οποίο οδήγησε το πυροσβεστικό όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φύγει από το Πάνορμο να πάει στο Πέραμα για να γίνει η πλήρωση του με νερό.

Ο κ. Μπουραντάς δήλωσε πως το σοβαρό πρόβλημα  έλλειψης πυροσβεστικών κρουνών και ιδιαίτερα σε μια αμιγώς τουριστική περιοχή όπως είναι το Πάνορμο, πρέπει να το «δει» ο Δήμος Γεροποτάμου.

Τέλος, ο Αντιπύραρχος τόνισε πως το πρόβλημα των πυροσβεστικών κρουνών το έχουν και άλλα χωρία του Νομού μας παρά τις επαναλαμβανόμενες υποδείξεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας να τοποθετηθούν κρουνοί σε όλα είτε μεγάλα είτε μικρά χωρία. του νομού Ρεθύμνης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία