Συμβολική ποδηλατοδρομία του ΚΕΘΕΑ για την παγκόσμια ημέρα κατα των ναρκωτικών

Εκτύπωση

Συμβολική ποδηλατοδρομία του ΚΕΘΕΑ για την παγκόσμια ημέρα κατα των ναρκωτικών

Με αφορμή την 26η Ιουνίου παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών τα μέλη  του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ανθρώπων (ΚΕΘΕΑ), θέλοντας να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν  όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τι σημαίνει απεξάρτηση αποφάσισαν να διασχίσουν τους Νομούς της Κρήτης με ποδήλατα.

 

 Έτσι λοιπόν μέσα από ταυτόχρονες ποδηλατικές διαδρομές σύνδεσαν τα Χανιά με την Σητεία .
της Μαρίνας
Λάζη

Βασικός σκοπός της κίνησης αυτής είναι να βοηθηθούν ακόμη περισσότεροι συνάνθρωποι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απεξάρτησης και να βρουν την διέξοδο μιας και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ γνωρίζουν ότι αυτή υπάρχει.

Η επιλογή της ποδηλατοδρομίας δεν είναι τυχαία καθώς το μήνυμα που θέλουν να περάσουν ποδηλατώντας, είναι ότι ο καθένας μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και ταυτόχρονα να χαρίσει πολλές ανάσες στο περιβάλλον.

Μιλώντας οι ίδιοι, λένε ότι: «ζώντας τόσα χρόνια στο περιθώριο, είναι πλέον ανάγκη μας να πούμε πως δεν ήμαστε ασθενής, ούτε άβουλα όντα αλλά άνθρωποι με κρίση και άποψη».

Επιπλέον διεκδικούν καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις, περισσότερο πράσινο, πάρκα, ποδηλατόδρομους, χρώμα και έγνοια για τον άνθρωπο.

Περνώντας οι ποδηλάτες από το Ρέθυμνο στις 25 Ιουνίου, επισκέφτηκαν την Νομαρχία όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Μανώλης Παπηράκης και η Αντινομάρχης κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Παπηράκης έχοντας γνώση του κοινωνικού αυτού προβλήματος συγχάρηκε από πλευράς του το ΚΕΘΕΑ για αυτή την συγκινητική, όπως την χαρακτήρισε πρωτοβουλία και ευχήθηκε να σταματήσει ο κόσμος να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με αδιαφορία.

Πέρα από τα πολλά και διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του προγράμματος, σαν βασικό πρόβλημα τέθηκε, κατά την διάρκεια της συζήτησης, η έλλειψη εργασίας.

Στην συνέχεια οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Μανώλη Λίτινα και την Δημοτική Σύμβουλο κ. Πέπη Μπιρλιράκη.

Τέλος, στο Δημαρχείο όπως και στην Νομαρχία νωρίτερα, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, έγινε ανταλλαγή δώρων.


  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία