Η ολοκλήρωση της μελέτης του ρέματος Καμαράκι θα δώσει την οριστική λύση στο κυκλοφοριακό της οδού Μαρκέλλου

Εκτύπωση

Η ολοκλήρωση της μελέτης του ρέματος Καμαράκι θα δώσει την οριστική λύση στο κυκλοφοριακό της οδού Μαρκέλλου

Το υπαρκτό εδώ και πολύ καιρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή του Μασταμπά από την πλευρά του Παλαιοντολογικού Μουσείου έκανε αισθητή την παρουσία του μετά τα δύο τροχαία που έγιναν στην οδό Μαρκέλλου στις 23 Ιουνίου το ένα μετά το άλλο.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο και αρμόδιο για την υλοποίηση των έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Ματθαίο Τσιμπισκάκη προκειμένου να μας διαφωτίσει σχετικά με το τι προβλέπεται να γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή ώστε να διευθετηθεί καλύτερα η κίνηση των οχημάτων εκεί και να μειωθούν στο ελάχιστο τα προβλήματα.

Όπως μας είπε ο κ. Τσιμπισκάκης το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή έχει εντοπιστεί εδώ και τρεις μήνες περίπου μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων που λάμβανε   ο Δήμος. Τα σχετικά αιτήματα των κατοίκων λήφθηκαν σοβαρά υπόψη και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των δρόμων αυτών και το χαρακτηρισμό τους ως ήπιας κυκλοφορίας.
 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιμπισκάκη, έχει ληφθεί ήδη απόφαση από τη Δημαρχιακή Επιτροπή και πιθανότατα να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η κανονιστική που προβλέπει στάθμευση μόνο από την Ανατολική πλευρά του δρόμου που περνά μπροστά από το Παλαιοντολογικό Μουσείο, διαμόρφωση του οδοστρώματος ώστε να ανακόπτεται η ταχύτητα των οχημάτων και να επιτρέπεται η δεξιά στροφή στο τέλος της Μαρκέλλου επί της οδού Σάθα.

Επιπλέον, όπως μας είπε ο κ. Τσιμπισκάκης, έχει σταλεί έγγραφο προς τη ΔΕΗ εδώ και δύο μήνες για να αυξηθεί ο φωτισμός της περιοχής ενώ σε καλό σημείο βρίσκεται και η μελέτη διαμόρφωσης μιας πλατείας που βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Σε ερώτησή μας για το αν προβλέπεται να γίνει μονοδρόμηση στο μέλλον ο Αντιδήμαρχος μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη για το ρέμα Καμαράκι στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η οδός Μαρκέλλου και να δημιουργηθεί άλλη διέξοδος των αυτοκινήτων από εκείνη την πλευρά.

Η δυσκολία που εμπίπτει μέχρι στιγμής σχετικά με την περιοχή Καμαράκι είναι ότι επειδή πρόκειται για ρέμα είναι απαραίτητες και επιθυμητές από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η ένταξη στη μελέτη όλων εκείνων των περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

Ενώ λοιπόν είναι έτοιμες οι άλλες προσκείμενες στο έργο μελέτες όπως είναι η μελέτη οδοποιίας και ανάπλασης, αναμένεται η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από την Περιφέρεια έτσι ώστε το έργο να συμπεριληφθεί στη συνέχεια στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει η ανάπλαση της περιοχής με σκοπό την διευκόλυνση όλων των οδηγών του Ρεθύμνου
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία