ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σύμπραξη επιχειρηματιών για τα καλύτερα δυνατά οφέλη από τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελίου

Εκτύπωση

Σύμπραξη επιχειρηματιών για τα καλύτερα δυνατά οφέλη από τη λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελίου 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

Τη σύμπραξη των επιχειρηματιών όλων των δήμων γύρω από το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου προτείνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.), προκειμένου να ωφεληθούν από την κατασκευή και λειτουργία του νέου αεροδρομίου, αλλά και ν αντιμετωπίσουν τις όποιες παρενέργειες για την τοπική αγορά, απ αυτή τη λειτουργία.
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση
Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.. Στο κέντρο ο κ. Μ. Σφυρής.

Του Νίκου Αγγελάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε τη Δευτέρα (22/6) στο Αρκαλοχώρι και όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρός του κ. Μανόλης Σφυρής, τέθηκε θέμα δημιουργίας εμπορικού κέντρου από ντόπιους επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου. Ένα εμπορικό κέντρο το οποίο μεταξύ των άλλων θα προωθεί και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας ως διεθνή πύλη εξόδου το αεροδρόμιο και ως όχημα τους επιβάτες των αεροσκαφών.

Προς την κατεύθυνση αυτή πρόκειται να ενεργοποιηθούν όλοι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι της περιοχής. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι, το νέο αεροδρόμιο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων, την εμφάνιση νέων επαγγελμάτων, την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη στο νότιο τμήμα του νομού και της Κρήτης γενικότερα.

Προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στην υλοποίηση των προθέσεων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων ζητούν να γίνει χωροθέτηση των ζωνών γύρω από το αεροδρόμιο, να υπάρχει εξασφάλιση της παρουσίας των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων της περιοχής στους χώρους του νέου αεροδρομίου και όλ αυτά αποτελούν αποφάσεις του Δ.Σ..

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. αποφάσισε επίσης να προχωρήσει στις προσπάθειες ίδρυσης παραρτήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) στο Αρκαλοχώρι, παρά την αντίρρηση της διοίκησης του οργανισμού, η οποία, όπως είναι γνωστό, κοινοποιήθηκε στην ομοσπονδία μέσω απάντησης του Διοικητή του οργανισμού κ. Κ. Παπαθανασίου. Η διοίκηση της ομοσπονδίας πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις του Αρκαλοχωρίου είναι πολύ περισσότερες από 400 που πιστεύει ο οργανισμός.

«Θα προχωρήσουμε στην ακριβή καταγραφή των επιχειρήσεων της περιοχής και θα συνεχίσουμε με τις περαιτέρω ενέργειες», μας είπε ο κ. Σφυρής.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. μας είπε ακόμη και οι επιχειρηματίες της περιοχής Αρκαλοχωρίου θα προχωρήσουν σε κάθε δυνατή πίεση ώστε να αλλάξει το πλαίσιο που διέπει τη δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων, καθώς οι επιχειρηματίες θέλουν ν αναπτυχθούν σε τέτοιες περιοχές και το νομικό πλαίσιο δεν τους το επιτρέπει.

Ακόμη, η διοίκηση των επαγγελματιών του νομού μας αποφάσισε να ζητήσει από την πολιτεία την ολοκλήρωση της κατασκευής τεσσάρων οδικών κόμβων. Ένα στο Σκαλάνι, ένα στα Πεζά και δύο στο Αρκαλοχώρι.

Τέλος αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. να πραγματοποιηθεί στο Καστέλι.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία