Η Μάχης Ποταμών είναι η προτεινόμενη θέση του Δήμου για τη λειτουργία της Λαικής Αγοράς

Εκτύπωση

Η Μάχης Ποταμών είναι η προτεινόμενη θέση του Δήμου για τη λειτουργία της Λαικής Αγοράς

Γνωμοδότησε χθες το βράδυ στις 24 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας ως θέση διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς της Πέμπτης την οδό Μάχης Ποταμών και Κωνσταντινουπόλεως στο ύψος του ξενοδοχείου Steris.

Οι δύο επικρατέστερες προτάσεις μεταξύ διαφόρων άλλων που συζητήθηκαν και απορρίφθηκαν για σοβαρούς λόγους ακαταλληλότητας, ήταν η πρόταση της Μάχης Ποταμών και η περίπτωση της θέσης Καποδιστρίου και Καπετάν Λεμονιά. Η θέση της Καποδιστρίου προτάθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Δερεδάκη ο οποίος συμπλήρωσε ότι τη συγκεκριμένη θέση την προτείνει σε περίπτωση που υπάρξει βεβαίως κοινωνική συναίνεση και κυρίως των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Τελικά μετά από δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των δύο τελικών γνωμοδοτήσεων πλειοψήφησε η πρόταση της Μάχης Ποταμών με 15 ψήφους επί του συνόλου ενώ η πρόταση για την Καποδιστρίου του κ. Δερεδάκη έλαβε 5 ψήφους. Επίσης υπήρξαν και 2 άτομα που δήλωσαν παρών, ένας εκ των οποίων ήταν και ο κ. Ψαθάκης ο οποίος είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι η Λαϊκή θα πρέπει να παραμείνει στη μαρίνα μιας και ο ίδιος ο Δήμος ακυρώνει τα λεγόμενά του από τη στιγμή που στο χώρο της μαρίνας λειτουργεί πάρκινγκ επί μισθώσει και Δημοτικές Υπηρεσίες κάτι που επίσης δεν συνάδουν με τη λειτουργία της μαρίνας. Έτσι ο κ. Ψαθάκης δήλωσε ότι θα πρέπει πρώτα από το λιμάνι να φύγει η οικονομική εκμετάλλευση του πάρκινγκ και οι υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται σε κτήριο εντός της μαρίνας και ύστερα να φύγει η Λαϊκή Αγορά. Η πρόταση αυτή του κ. Ψαθάκη προκάλεσε τα έντονα χειροκροτήματα των περευρισκομένων εμπόρων και παραγωγών της Λαϊκής.

Η ίδια πρόταση ήταν αυτή που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στη συνέχεια της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να ανάψουν προς στιγμή τα αίματα όταν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Λίτινας έκλεισε το μικρόφωνο του κ. Ψαθάκη ενώ ο ίδιος υποστήριζε και πάλι την άποψή του φέρνοντας τον Δημοτικό Σύμβουλο στο σημείο να πετάξει το μικρόφωνο. Αυτή η συμπεριφορά προκάλεσε και την προσωρινή αποχώρηση του Δημάρχου κ. Μαρινάκη από την αίθουσα του συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι άλλες προτάσεις που συζητήθηκαν αφορούσαν την περιοχή Ηλιακάκη και Κουμουνδούρου η οποία δεν ψηφίστηκε λόγω γειτνίασης με το νοσοκομείο, η περιοχή της Σινατσάκη για την οποία οι έμποροι δήλωσαν έντονα την αρνητική τους γνώμη και ο δρόμος της Δημοκρατίας (στον παλιό ΟΑΕΔ) που επίσης απορρίφθηκε. 

Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε πως όποια περιοχή επιλεχθεί τελικά από τη Νομαρχία, ο Δήμος θα την υποστηρίξει με έργα όπως διαμόρφωση του αποχετευτικού αλλά και με την πιο έντονη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας τη μέρα της Λαϊκής Αγοράς.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία