978 χιλιάδες ευρώ το ταμειακό έλλειμμα του δήμου Ρεθύμνου

Εκτύπωση

978 χιλιάδες ευρώ το ταμειακό έλλειμμα του δήμου Ρεθύμνου

- Στα μέσα της εβδομάδας θα οριστούν οι δυο ορκωτοί λογιστές που θα διενεργήσουν τον έλεγχο

Στα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε θα οριστούν οι δυο ορκωτοί λογιστές από την ανακρίτρια Ρεθύμνου προκειμένου να κάνουν τον έλεγχο για το ταμειακό έλλειμμα του δήμου που ανέρχεται στο ποσό των 978 χιλιάδων ευρώ.

της Μαρίας Καλογεράκη

Αυτή ήταν άλλωστε και η διαβεβαίωση που πήρε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίς το πρωί την ανακρίτρια Ρεθύμνου, προκειμένου να διαπιστώσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες αλλά και να της θέσει εκ νέου το ζήτημα να οριστεί ένας και όχι δυο ορκωτοί λογιστές.
"Παράκληση δική μου στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ήταν να οριστεί ένας ορκωτός λογιστής, θεωρώ ότι φτάνει, γιατί με την οργάνωση που έχουμε τώρα στο λογιστήριο και με την δυνατότητα πληροφοριών που έχουμε αντλήσει μπορεί να κάνει πολύ γρήγορα τη δουλειά του.
Οι δυο είναι πολυτέλεια γιατί και στο παρελθόν είχαν οριστεί ξανά δυο και πάντα ο ένας από τους δυο κωλύεται οπότε στο τέλος καταλήγουμε στο κανένα, για να γίνει λοιπόν αυτό που πρέπει να γίνει και για να τελειώνει αυτή η ιστορία και να ξεκαθαρίσει ακριβώς η κατάσταση στο λογιστήριο και στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνης θεωρώ ότι αρκεί ένας ορκωτός, ο οποίος θα συνεργαστεί με την οικονομική υπηρεσία και πολύ γρήγορα θα μπορεί να έχει αποτέλεσμα", σημείωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Ο έλεγχος που θα διεξαχθεί αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πολύ σε ένα μήνα και φυσικά θα ξεκαθαριστεί η χρονική περίοδος που σημειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα που αγγίζει το ένα εκατ. Ευρώ.

"Δεν θα χρειαστεί πάνω από ένας μήνας για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θεωρώ ότι αν μείνει στο δήμο δυο εβδομάδες το πολύ, θα μπορέσει να έχει μια πλήρη εικόνα, ελπίζω τουλάχιστον να είναι τα πράγματα έτσι για να καταλήξουμε, θέλουμε να καταλήξουμε και εμείς γιατί αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι προσπαθούν να επενδύσουν σε ένα θέμα ανύπαρκτο, το οποίο χειρίζεται η δικαιοσύνη, ο δήμος Ρεθύμνης είναι απλός θεατής των γεγονότων σε αυτή την περίπτωση και στη συνέχεια είναι υποχρεωμένος απλώς να παράσχει κάθε δυνατή εξυπηρέτηση και βοήθεια στον ορκωτό λογιστή για να κάνει άψογα τη δουλειά του", ανέφερε συγκεκριμμένα ο κ. Μαρινάκης.

Την ίδια ώρα η οικονομική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους για να μπορέσει να βρει πόρους του δήμου που διαφεύγουν. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν στο τέλος ακίνητης περιουσίας, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και στον ηλεκτροφωτισμό, ανιχνεύοντας ουσιαστικά τετραγωνικά μέτρα κτισμάτων τα οποία οφείλουν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και διαφεύγουν για διάφορους λόγους.

Η οικονομική υπηρεσία του δήμου θα ολοκληρώσει τον έλεγχο αυτό στα τέλη του 2009 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εγγράφως στους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν τις οφειλές των 5 τελευταίων ετών καθώς και εκκρεμότητες προηγούμενων ετών που έχουν παραγραφεί.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ρεθύμνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά μείωση στο 0,5% των τελών που καταβάλλουν στους δήμους ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
"Θα πρέπει να γίνει κατανοητό γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τα συστήματα και η δημοτική υπηρεσία έχει τις ιδιότητες του Θεού ότι επί δυο χρόνια ο δήμος Ρεθύμνης έριξε το μεγάλο του βάρος στο ποσό που διέφυγε από το τέλος παρεπιδημούντων και καταφέραμε να φέρουμε αυτό το ποσό στο 1 εκατ 700 χιλιάδες ευρώ το οποίο βεβαιώσαμε και εισπράξαμε πέρσι, θεωρώντας ότι είναι πραγματικά ένας αναπτυξιακός φόρος που πρέπει να μπαίνει στον δήμο Ρεθύμνης.
Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτός ο φόρος καταργήθηκε, ή μάλλον περιορίστηκε το 1/4, που μαζί με την οικονομική κρίση που περνάει, το Ρέθυμνο, η Ελλάδα και όλος ο κόσμος περιορίζει κατά πολύ τα δικά μας έσοδα, χωρίς να έχει αναπληρωθεί όπως η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη, μάλιστα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είχε αναλάβει να έχει δώσει απάντηση μέχρι τον Απρίλιο, ο Απρίλιος πέρασε δεν έχουμε κανένα νέο..

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία