ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνάντηση του κ.Τσόκα για το νέο αεροδρόμιο

Εκτύπωση

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 24/6 με τον Δήμαρχο Καστελίου κ. Σμυρνάκη, εκπρόσωπους του Δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα του νέου αεροδρομίου .

Μετά τη συνάντηση ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
Έγινε μια συνάντηση σχετικά με το νέο αεροδρόμιο που θα κατασκευασθεί  στο Καστέλι.

Υπάρχουν οι γνωστές ανησυχίες από την πλευρά του Δήμου, οι κάποιες επιφυλάξεις που εκφράζονται από μια μερίδα πολιτών.

Αυτό όμως που μας απασχόλησε πέρα απ αυτό είναι μια συνάντηση η οποία εκκρεμεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων είτε με τον Υπουργό είτε με τον Υφυπουργό για μια σειρά από ζητήματα.

Εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι από την στιγμή που είχε έρθει εδώ ο κ. Σουφλιάς μέχρι σήμερα δεν έχει αθετηθεί ούτε μία από τις κουβέντες που είπε.

Βεβαίως, θα πρέπει να συνεχίσουμε την ενημέρωση.

Γιατί υπάρχει, όπως το έθεσε ο κ. Δήμαρχος μία περίοδος που δεν υπάρχει ενημέρωση, μία ροή πληροφοριών και θα πρέπει σ αυτό να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

Σ ότι αφορά την Περιφέρεια, ετέθησαν μερικά θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο και το θέμα του ΣΧΟOΑΠ.
Για το θέμα αυτό, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας είχε ζητηθεί από τους Δήμους να προχωρήσουν σε ένα κοινό ΣΧΟOΑΠ.

Υπήρξαν επιφυλάξεις και έτσι δεν προχωρήσαμε μέχρι στιγμής.

Θεωρούμε ότι μια συνάντηση που θα έχουμε αύριο Πέμπτη 12 το μεσημέρι με τους άλλους δύο Δημάρχους Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και τον Δήμαρχο Καστελίου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το θέμα του ΣΧΟOΑΠ.

Πέρα απ αυτό γίνεται ήδη μια μελέτη από την πλευρά του Δήμου Καστελίου με το Πολυτεχνείο και αφορά περισσότερο την επιχειρηματική διάσταση και τον γενικό σχεδιασμό της περιοχής και για τα υπόλοιπα θα υπάρξει συνεννόηση με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε και παράλληλα ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Ερ. Υπάρχει ένα πάγωμα σε σχέση με τις διαδικασίες τουλάχιστον με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Εάν έχει αθετηθεί κάτι από τον κ. Σουφλιά ή τουλάχιστον έχει πέσει εκτός, είναι το χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη για την δημοπράτηση του έργου. Υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με την δημοπράτηση;

Απ. Θεωρώ ότι αυτό είναι συνάρτηση δύο πραγμάτων.
Είναι συνάρτηση των επιπλέον προϋποθέσεων που ζητήθηκαν και σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και είναι και θέμα των Ευρωεκλογών.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο και στέκομαι σε αυτά που είχε πει ο κ. Σουφλιάς και πιστεύω ότι πραγματικά θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.
Να θυμίσω όμως ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το Φθινόπωρο του 2009. Θεωρώ όμως ότι θα είμαστε νωρίτερα έτοιμοι.
Όπως είχαμε ανακοινώσει για τέλος Μαΐου, το οποίο λέτε ότι το ξεπεράσαμε, πιστεύω ότι συντομότερα από το Φθινόπωρο θα  προχωρήσουμε.
Άρα θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ουσίας, είναι πρόβλημα περισσότερο διαδικαστικό.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία