ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Διοργάνωση ημερίδας για τις πρώτες βοήθειες στους καλοκαιρινούς μήνες

Εκτύπωση

Διοργάνωση ημερίδας για τις πρώτες βοήθειες στους καλοκαιρινούς μήνες

Ημερίδα με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες τους καλοκαιρινούς μήνες» διοργανώνει η Νομαρχία Ηρακλείου μαζί με το σωματείο «Προνοσοκομειακή Φροντίδα».

Η ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Ανδρόγεω» και έχει ως σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο που θα μπορέσουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, με λίγες απλές ενέργειες, σε περίπτωση πνιγμού, θερμοπληξίας ή ακόμη και απλού τραύματος, καταστάσεις ιδιαίτερα συχνές κατά τους θερινούς μήνες.

Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την ημερίδα, η αρμόδια αντινομάρχης, σε θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Ελένη Καγουδάκη, σε δηλώσεις της ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το έργο μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου έχουμε τονίσει ότι η δημόσια υγεία αποτελεί για εμάς τομέα πρώτης προτεραιότητας. Οι δράσεις μας στον τομέα αυτό είναι συνεχείς και ως στόχο μας έχουμε πάντα την ενημέρωση, αλλά και την προστασία των πολιτών του Νομού μας.

Με δράσεις εκπαίδευσης του κοινού στην προνοσοκομειακή φροντίδα, με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα προβλήματα και τους κινδύνους των σύγχρονων ασθενειών και επιδημιών, με τη στήριξη σχετικών επιστημονικών ερευνών εργαζόμαστε εντατικά για ένα καλύτερο επίπεδο δημόσιας υγείας στον τόπο μας. Πρώτη εκτίμηση και αντιμετώπιση του τραυματία, βασική υποστήριξη ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, είναι πρακτικές που μπορούν να διδαχθούν με έγκυρο και σωστό τρόπο από τους ειδικούς και αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε με αυτή τη δράση.

Όσους περισσότερους εκπαιδευμένους στην προνοσοκομειακή φροντίδα πολίτες διαθέτουμε, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε για να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές στην πολύ κρίσιμη φάση της παροχής των πρώτων βοηθειών».

Επιμέλεια: Ελπίδα Δημακοπούλου 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία