Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου διαμαρτύρεται για το αιφνιδιαστικό μέτρο των ημιεκπτώσεων

Εκτύπωση

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ «ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ» ΚΑΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ «ΗΜΙΕΚΠΤΩΣΕΩΝ» 
 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου με θέμα: «Ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών όσον αφορά στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και ψηφίστηκε στην Βουλή, την Πέμπτη 18 Ιουνίου όπου περιλαμβάνονται και διατάξεις για την ρύθμιση υπαίθριου εμπορίου και Κυριακάτικων αγορών, εκφράζει την αντίθεση και δυσαρέσκειά του, για τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο ψηφίστηκαν, ερήμην του εμπορίου, τροπολογίες που αφορούν το εμπόριο.

Αιφνιδιάζουν για μία ακόμη φορά τους καταναλωτές και τις εμπορικές επιχειρήσεις, οι αρμόδιοι για τήρηση των θεσμών και των κανόνων στην αγορά, με την τροπολογία για τις προσφορές, που «νύκτα» και πέρα από κάθε δεοντολογία και πιθανώς νομιμότητα, πέρασαν από την Βουλή.

Πρόκειται στην ουσία για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, με δεδομένο ότι, ο καταναλωτής δεν θα γνωρίζει εάν η τιμή που αγοράζει είναι χαμηλή, είναι σωστή, περιέχει έκπτωση, είναι προϊόν προσφοράς ή προωθητικής ενέργειας και ποιας και πόσο τελικά απέχει από την αρχική τιμή.

Εάν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την αδυναμία των Διευθύνσεων Εμπορίου των Νομαρχιών, να προβούν σε ουσιαστικούς ελέγχους, τότε δυστυχώς πολύ φοβούμαστε ότι, η κατανάλωση παραδίδεται στους λίγους που δεκαετίες τώρα, προσπαθούν να την χαλιναγωγήσουν και να την ελέγξουν τελικά για ίδιο όφελος.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Εμπορίου αφού άφησε το παρεμπόριο να κατακλύσει κάθε γωνιά της πατρίδας μας και αφού με θεσμικό τρόπο ενισχύει το υπαίθριο εμπόριο (παζάρια κλπ.), σήμερα νομιμοποιεί την «ασυδοσία» των ολίγων, των μεγάλων αλυσίδων και λειτουργεί προνομιακά για τις αγορές της Αθήνας, Θεσσαλονίκη και του Πειραιά, εις βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών ελληνικών επιχειρήσεων της περιφέρειας, των νησιωτικών και τουριστικών περιοχών.

Στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, η κοινωνία και κατά συνέπεια η αγορά χρειάζονται ηρεμία και αποφάσεις που λαμβάνονται μετά από ενδελεχή διάλογο και ωφελούν όλους και όχι κάποιους.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης λειτουργεί προς όφελος των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων που στόχο έχουν τη μονοπώληση της αγοράς, αδιαφορώντας προκλητικά για τις χιλιάδες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών.

Ο αποπληθωρισμός στο 0,5% τον Μάϊο, η μηδενική ανάπτυξη, ο καθορισμός της αρχικής και τελικής τιμής και το πραγματικό ποσοστό έκπτωσης πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν προβληματίσει τους εφευρέτες των «ημιεκπτώσεων».

Καλούμε τους Ρεθεμνιώτες καταναλωτές και τους επισκέπτες μας να στηρίξουν τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις που χρόνια τώρα με ειλικρίνεια συναλλάσσονται καθημερινά, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα σχέδια που κάποιοι απεργάζονται.

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας
Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης                                                  Μαρίλυ Χ. Αγγελιδάκη

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία