2,5 εκατ. ευρώ έχασε ο Δήμος

Εκτύπωση

 2,5 εκατ. ευρώ έχασε ο Δήμος.

του Γιώργου Κατικά
Η λάθος διαδικασία και η ανικανότητα ώστε να γίνει μια σωστή δημοπρασία στον προηγούμενο διαγωνισμό για τη μίσθωση των Δημοτικών σφαγείων ήταν η αιτία να χάσει ο Δήμος Ρεθύμνου το ποσό των 2,5 εκ. περίπου ευρώ αφού η διαδικασία βγήκε άκυρη.
Η καταβολή του ποσού των 18.500 ευρώ μηνιαίως για μια δεκαετία με ετήσια προσαύξηση της τάξης του 5% προκειμένου να εκμισθώσει τα κτήρια των Δημοτικών σφαγείων Ρεθύμνου ήταν αυτό που είχε επιτευχτεί.
Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την προχειρότητα που χειρίστηκε το θέμα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου ο οποίος, έχασε την ευκαιρία που δόθηκε για το Δήμο μας γιατί με λυπεί πολύ το γεγονός και ότι και να πω δεν βοηθάει.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως είχαμε μάλιστα και διπλό ενδιαφέρον από επενδυτές εκείνη τη μέρα για τα σφαγεία μας.

Μετά τις άστοχες διαδικασίες και τις αδυναμίες του Δημάρχου για τη μίσθωση των Δημοτικών Σφαγείων, πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει τακτική και κυρίως Πολιτική.
Απόδειξη αυτού ο πρόσφατος άγονος διαγωνισμός.
Πραγματικά αρχίζω και μπαίνω σε σκέψεις και προβληματισμούς.
Σκέφτομαι μήπως η λογική του είναι να γίνει χρήση του άρθρου 192 όπου ορίζει ότι το ΔΣ έχει δικαίωμα μετά από 2 άγονους διαγωνισμούς να δώσει τα Σφαγεία μετά από διαβούλευση με απ ευθείας ανάθεση.
Θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να ακολουθήσει μια ξεκάθαρη πολιτική για να βγει ο Δήμος μας κερδισμένος και όχι ηττημένος από άστοχους διαγωνισμούς δίνοντας το δικαίωμα στον καθένα να λέει ότι είμαστε παράνομοι επειδή δεν έχουμε άδεια λειτουργίας.
Μάλιστα το ζήσαμε και αυτό.
Αν δεν αλλάξει τακτική ο Δήμαρχος κινδυνεύουν να κλείσουν τα σφαγεία με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την πόλη μας και το νομό μας .

Οι θέσεις μας είναι απλές και ξεκάθαρες:
Α)Μια λύση είναι να προχωρήσει ο Δήμος και να βγάλει την άδεια λειτουργίας (αφού έχει ζητηθεί από τους επενδυτές) και να προχωρήσει στη μίσθωση με νόμιμες διαδικασίες διεκδικώντας το μεγαλύτερο τίμημα που μπορεί.

Β) άλλη λύση είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν σαν Δημοτική Επιχείρηση αφού γίνει πρώτα μία αναδιοργάνωση ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να γίνουν μια βιώσιμη επιχείρηση. Η λύση αυτή προϋποθέτει απαραίτητα μια οικονομική μελέτη. Είναι αξιοπερίεργο όταν μια επιχείρηση που τη λειτουργεί ο Δήμος να βγαίνει στο παθητικό ενώ οι επενδυτές στην ίδια επιχείρηση μπορούν να δώσουν ενοίκιο μέχρι και 18.500 ευρώ μηνιαίως,

Γ)και μια ακόμα λύση είναι να απεγκλωβίσει ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφεία τους επενδυτές από τη δαμόκλειος σπάθη της παρακράτησης της εγγυητικής που πρέπει να κατατεθεί από αυτούς.

Τα δεδομένα είναι απλά ξεκάθαρα και κατανοητά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δούμε και τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια... 

Ο Γιώργος Κατικάς είναι
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης
Δημοτικής Κίνησης Πολιτών

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία