ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 1ο Περιφερειακό Partenariat Τροφίμων, Ποτών και Φυσικών Καλλυντικών

Εκτύπωση

Πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 1ου   Περιφερειακού Partenariat Τροφίμων, Ποτών και Φυσικών Καλλυντικών

Πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις ανάμεσα στις 40 Κρητικές επιχειρήσεις, και στους 50 αγοραστές από Γερμανία, Αυστρία, Ουκρανία, Ρωσία, Σερβία, Λετονία, Δανία, Πολωνία, Κύπρο, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Λίβανο θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 1ου   Περιφερειακού Partenariat Τροφίμων, Ποτών και Φυσικών Καλλυντικών, το οποίο πραγματοποιείται από τη Δευτέρα (21/6) μέχρι και την Τετάρτη (24/6), στο Ξενοδοχείο «Creta Maris» στη Χερσόνησο.

Του Νίκου Αγγελάκη

Κατά τη διάρκεια του Partenariat, μάλιστα, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τζέντα, κ. Δ. Μίχας, θα κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας. Αγορά η οποία ενδιαφέρει πολύ τους Κρήτες επιχειρηματίες.

Την Τρίτη (23/6) έχουν προγραμματιστεί ομιλίες από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη και το Δημοσιογράφο και Συγγραφέα, κ. Νίκο Ψιλάκη.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Άγγελος Ρέντουλας, υπεύθυνος ύλης του περιοδικού «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Καθημερινή». 
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία και επίδειξη μαγειρικής από το διακεκριμένο Έλληνα chef, κ. Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει δείπνο, το οποίο θα επιμεληθεί ο κ. Λαζάρου.

Το Partenariat οργανώνεται από το ΣΕΚ, ο οποίος εκτιμά ότι «θα έχει τεράστια επιτυχία, μετά από την πολύ καλή προετοιμασία που έχει γίνει, και θα οδηγήσει σε τόνωση των ελληνικών εξαγωγών μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

«Για άλλη μία φορά», επισημαίνει ο σύνδεσμος, «με την αμέριστη στήριξη του ΟΠΕ αλλά και δυναμική που δείχνει ο ΣΕΚ τα τελευταία χρόνια, η Κρήτη και τα προϊόντα της θα βρεθούν στο επίκεντρο διακεκριμένων αγοραστών από 15 χώρες αγορές στόχους της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία