ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δεν κρίνεται αναγκαία η ίδρυση τμήματος του ΟΑΕΕ στο Αρκαλοχώρι

Εκτύπωση

Δεν κρίνεται αναγκαία η ίδρυση τμήματος του ΟΑΕΕ στο Αρκαλοχώρι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΕΒΕΝΗ
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κρίνει πως "δεν είναι επί του παρόντος αναγκαία η ίδρυση τμήματος στην περιοχή".
Αυτό αναφέρει σε απάντησή του ο Διοικητής του οργανισμού κ. Κων/νος Παπαθανασίου προς την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).
Όπως αιτιολογείται, δεν πρόκειται προς το παρόν να ιδρυθεί τμήμα του ΟΑΕΕ στο Αρκαλοχώρι, διότι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού στην περιοχή της κωμόπολης ανέρχονται σε 400, αριθμός μικρός, σύμφωνα με το διοικητή του οργανισμού, αλλά κι επειδή η απόσταση, όπως αναφέρει, με το Ηράκλειο είναι μικρή κι ως εκ τούτου, οι εν λόγω ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται από το κεντρικό κατάστημα.

Του Νίκου Αγγελάκη

Ο κ. Παπαθανασίου απάντησε στην επιστολή που είχε αποστείλει στον ίδιο η ΟΕΒΕΝΗ, στις 29 Μαΐου, και αφορούσε σε μια σειρά από ασφαλιστικά θέματα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του Ηρακλείου.
Ετσι, όσον αφορά στην έλλειψη παιδιάτρων που εμφανίζει ο οργανισμός επίσης στο Αρκαλοχώρι, όσο και τις Μοίρες, ο κ. Παπαθανασίου αναφέρει ότι ενώ στην αρχή γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρόσκληση του οργανισμού, τελικά δεν αποδέχθηκαν την πρόσληψη και «τα τέκνα των ασφαλισμένων εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας των περιοχών»

Στην απάντησή του ο Διοικητής του ΟΑΕΕ απαντά και στ άλλα θέματα που έθιγε η ΟΕΒΕΝΗ στην επιστολή της, αναφέροντας:

  • Το ύψος του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών καθορίζεται κατ έτος με υπουργική απόφαση ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά και τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού.
  • Σχετικά με τη δαπάνη που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι, για εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις, ο ΟΑΕΕ καταβάλλει το 75% του ποσού του κρατικού τιμολογίου, εφόσον το επείγον της εξέτασης εγκριθεί από τους ελεγκτές ιατρούς του οργανισμού. 
  • Σε ότι αφορά το μηχανογραφικό εξοπλισμό, «σας γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διαγωνισμός για να καλυφθούν τυχόν ελλείψεις, όπου υπάρχουν».
  • Τέλος, «επισημαίνουμε» -αναφέρει ο κ. Παπαθανασίου- «ότι για την εκπαίδευση του προσωπικού, σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπου ενημερώνονται οι υπάλληλοι για θέματα ασφάλισης, εσόδων, συντάξεων και πληροφορικής».

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία