Κετερινγκ στη γιορτή του κρασιού

Εκτύπωση

Κετερινγκ στη γιορτής του κρασιού


του Νίκου
Νίνου
Ο αντίλογος του δημοτικού συνδυασμού "Δημοτική Κίνηση Πολιτών"  στην απάντηση του κ δημάρχου και της αρμόδιας δημοτικής συμβούλου, που δημοσιεύθηκε στο τοπικό τύπο προ ημερών σχετικά με τις καταγγελίες του συνδυασμού για το θέμα του κέτερινγκ της γιορτής του κρασιού.

Επιμένουμε σε όσα καταγγείλαμε, γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε απαράδεκτη την λειτουργική του δήμου να μοιράζει δημοτικά χρήματα έξω από την περιοχή μας, όταν είναι γνωστές οι οικονομικές δυσκολίες τις οποίες υφίστανται οι τοπικές επιχειρήσεις.

Στις αόριστες και ωραιοποιημένες επικλήσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και στις απαράδεκτες επικρίσεις της, απαντούμε με τα κατωτέρω:

  1. οι τοπικές επιχειρήσεις διαμαρτύρονται γιατί δεν εύρισκαν άκρη, και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, με τον δήμο!Αυτό, πέραν από τις προφορικές καταγγελίες τους, προκύπτει σαφέστατα και από το περιεχόμενο της κατατεθείσης δήλωσης ενδιαφέροντος, της μιας (τελικά!) επιχείρησης, που προσπάθησε να επιχειρήσει μια συννενόηση. Προκύπτει σαφώς, ότι δεν υπάρχει περιεχόμενο για το οποίο ζητήθηκε προσφορά!
  1. κάποτε πρέπει να αντιληφθούν στην «νέα αντίληψη», ότι για να υπάρξει διαφάνεια και συγκρίσεις, πρέπει να υπάρχουν σαφείς και γραπτές διακηρύξεις, γιατί μόνο τα όμοια μπορούν να συγκρίνονται!
  2. έτσι που λειτουργούν στην «νέα αντίληψη», με παρέες και γνωστούς, για τους οποίους μάλιστα συνηθίζουν να απαιτούν και την ευγνωμοσύνη μας, θυμίζουν νοοτροπίες «μπακάλικου μας», τις οποίες οι ίδιοι κατηγορούσαν πριν δυό χρόνια! Οι δράσεις του δήμου πληρώνονται με ρεθεμνιώτικα δημοτικά χρήματα, και οφείλουν να τηρούν στοιχειώδεις οικονομικές διαδικασίες, ώστε με ίσους και σαφείς όρους, να μπορούν να ενδιαφερθούν όλες οι τοπικές επιχειρήσεις!
  1. ο δήμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός δημοτικού παράγοντα! Στον δήμο όλοι μας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, και δεν επιτρέπεται σε κανένα δήμαρχο να κατηγορεί και να μειώνει την συμμετοχή του οποιουδήποτε δημοτικού συμβούλου. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στον κ δήμαρχο, (και όπως αποδεικνύουν οι δημοκρατικά απαράδεκτες αντιδράσεις του, δεν το ανέχεται καθόλου, και αυτό είναι σοβαρό μειονέκτημα του!), είμαστε υποχρεωμένοι, (και αυτό κάνουμε!), να αναδεικνύουμε τα λάθη και τις παραλείψεις, και να καταγγέλουμε τις αυθαιρεσίες και τις νεοαντιληψιακές νοοτροπίες της δημοτικής αρχής. Πρώτα να αλλάξει η δημοτική αρχή λειτουργικές και νοοτροπίες, να περπατήσει ισότιμες και ισοβαρείς αντιμετωπίσεις όλων των πολιτών, να τηρήσει παντού και πάντα διαφανείς και σαφείς διαδικασίες, και μετά να ομιλεί!
  1. έκαναν όπως τα ήθελαν τα «πανηγύρια», πλήρωσαν εκείνα που συμφώνησαν με όποιους τα συμφώνησαν, «πέρασαν καλά» στον δημόσιο δημοτικό κήπο, να μη μιλούν κι από πάνω!
  2. ο τρόπος της αντίδρασης της δημοτικής αρχής, τα λόγια και οι επικριτικές αντιμετωπίσεις, επιστρέφονται πίσω σε εκείνους που τα δήλωσαν, ως απαράδεκτες από εκείνους προς τους οποίους εκτοξεύθηκαν! Για να χρησιμοποιήσουμε την «προσφιλή» φράση του κ. δημάρχου, όλα αυτά τα παρέλαβε, τα αντιμετώπισε, και τα ...τακτοποίησε ο «ανεμιστήρας»!
  1. εμείς θα συνεχίσουμε, όπως έχουμε δηλώσει [και, δυστυχώς για την δημοτική αρχή, εμείς ο,τι λέμε το εννοούμε και δεν το ξεχνούμε, όπως κάνει εκείνη!],να ασκούμε το θεσμικό μας ρόλο, παρόλα τα εμπόδια και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής! Στο τέλος, την κρίση θα την κάνει ο ρεθεμνιώτικος λαός, ο οποίος μας παρακολουθεί όλους!
  1. συνιστούμε στην δημοτική αρχή, να ηρεμήσει, και να προσπαθήσει να κάνει την αυτοκριτική της, γιατί θεωρούμε ότι της είναι πολύ χρήσιμη, (και κυρίως θα είναι χρήσιμη για τα θέματα της πόλης μας, και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει!), έστω και αν χρειάζεται πολύ προσπάθεια λόγω της νεοαντιληψιακής αλαζονείας που διαπιστώνουμε καθημερινά.

για την «δημοτική κίνηση πολιτών»
ο επικεφαλής Νίκος Νίνος
δημοτικός σύμβουλος,
επικεφαλής της μειοψηφίας στον δήμο

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία