Νέα ασθενοφόρα στην υπηρεσία των Κρητών

Εκτύπωση

Νέα ασθενοφόρα στην υπηρεσία των Κρητών


Ασθενοφόρα όπως το εικονιζόμενο
θα παραδοθούν τη Δευτέρα
στα εννέα Κέντρα Υγείας της Κρήτης
ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Κρήτης κατόρθωσε τελικά, να «σπάσει» τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ύστερα από πολύ καιρό είναι σε θέση να παραδώσει τα εννέα ασθενοφόρα που ήταν πάνω από τέσσερις μήνες παρκαρισμένα έξω από την αντιπροσωπεία που τα είχε εισαγάγει, χωρίς να αποδίδονται στην κοινή ωφέλεια. Για να βελτιώσουν, δηλαδή, τις συνθήκες και να μεώσουν το χρόνο διακομιδής των ασθενών.

Του Νίκου Αγγελάκη

«Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου», λοιπόν, και την ερχόμενη Δευτέρα (22/6) θα παραδοθούν στα Κέντρα Υγείας που τα έχουν ανάγκη και θα τεθούν στην υπηρεσία των Κρητικών.
Την παράδοση μάλιστα θα κάνει ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ηράκλειο.

«Τ ασθενοφόρα είχαν πέσει κι αυτά θύματα της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας», μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής ΥΠΕ κ. Νίκος Χαριτάκης. «Για να εκτελωνιστούν, έπρεπε τα έγγραφα να περάσουν από τρία διαφορετικά υπουργεία», πρόσθεσε.

Η μικρή, χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως μας είπε ο κ. Χαριτάκης, τελετή θα
O τέως και ο νυν Διοικητής ΥΠΕ Κρήτης
κ.κ. Νίκος Κεφαλογιάννης (όρθιος)
και Νίκος Χαριτάκης, αντίστοιχα
πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κουντουριώτη, όπου, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται και τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας.
Στην Πλατεία θα είναι σταθμευμένα τα ασθενοφόρα, τα οποία, ουσιαστικά, αποτελούν κινητές ιατρικές μονάδες, όπως μας είπε ο κ. Χαριτάκης.
Μετά τις ομιλίες, που θα γίνουν στην παρακείμενη αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, τα κλειδιά των ασθενοφόρων θα παραδοθούν στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας που θα εξοπλίσουν. Δηλαδή, των Κέντρων Υγείας Αγ. Βαρβάρας, Μοιρών, Χάρακα, Καστελίου και Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου, Ανωγείων και Περάματος στο Νομό Ρεθύμνου, Βάμου και Κανδάνου στο Νομό Χανίων.

Τα εννέα ασθενοφόρα, κόστισαν 528.003 ευρώ και όπως σημείωσε ο κ. Χαριτάκης, αγοράστηκαν από κονδύλια της ΔΥΠΕ Κρήτης, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού.
Ο Διοικητής ΥΠΕ Κρήτης δεν παρέλειψε στις δηλώσεις που μας έκανε να εξάρει την προσπάθεια που κατέβαλε για την απόκτηση των ασθενοφόρων ο προκάτοχός του, επίσης γνωστός Ηρακλειώτης γιατρός, κ. Νίκος Κεφαλογιάννης.

Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλ. Κουντουριώτη, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η τελετή παραλαβής- παράδοσης 9 καινούργιων υπερσύγχρονων ασθενοφόρων.

Τα ασθενοφόρα, τα οποία θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Κρήτης τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, θα παραδώσει ο Υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος στους Διευθυντές των 9 Κέντρων Υγείας

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία