ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στο Σπίτι των Αγγέλων η κ.Σχοιναράκη

Εκτύπωση

ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

Τον ξενώνα Παιδιού «Το Σπίτι των Αγγέλων» που ανήκει στο Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων επισκέφθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη συνοδευόμενη από την αντινομάρχη κοινωνικής πολιτικής κ. Ελένη Καγουδάκη.
Η κ. Σχοιναράκη συζήτησε εκτενώς με την πρόεδρο κ. Μαίρη Παχιαδάκη και τα μέλη του Συνδέσμου για θέματα που σχετίζονται με τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, τόσο για το Σπίτι της κακοποιημένης γυναίκας και βεβαίως για το Σπίτι των Αγγέλων. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι, δυστυχώς, το κράτος δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει δομές, οι οποίες θα απαντήσουν σε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα.

Εμείς μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης που διαθέτουμε, αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα καθημερινά.
Γι αυτόν ακριβώς το λόγο και ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου έχουμε ξεκινήσει να διαμορφώνουμε δομές κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής δράσης για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Επίσης, στηρίζουμε ανάλογες πρωτοβουλίες συμπολιτών μας, μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες δίνουν πραγματικά σοβαρές απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Στον ξενώνα πραγματοποιείται μια σημαντική δουλειά και για το λόγο αυτό θέλουμε να στηρίξουμε αυτήν τη δράση, αφού παρόμοια δεν υπάρχει στο νομό.
Παράλληλα, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, ενισχύσαμε και αναδιαμορφώσαμε την Αγροαναπτυξιακή σε ένα κέντρο αγροτικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου εκεί θα αρχίσουμε να ενισχύουμε τις κοινωνικές μας δομές, γιατί τα ζητήματα και τα προβλήματα που πρέπει να απαντηθούν στο νομό μας είναι πάρα πολλά.
Έχουν αλλάξει εντελώς οι ρυθμοί στην κοινωνία, τα προβλήματα έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με άλλες εποχές, οι οικογένειες πολλές φορές δεν μπορούν από μόνες τους να απαντήσουν σε τέτοια σημαντικά ζητήματα, και οι συμπολίτες μας πρέπει να νιώθουν τη φροντίδα και από τους θεσμούς -ιδιαίτερα- της Αυτοδιοίκησης.

Παρατηρούμε ότι οι περιπτώσεις μικρών παιδιών που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνειν, σε πολλές περιπτώσεις και βρεφών, βρίσκουν εδώ στέγη, φροντίδα, στοργή, και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Ταυτόχρονα, γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση βρίσκουν εδώ έναν ώμο να ακουμπήσουν.

Δυστυχώς όμως, η κεντρική εξουσία, όταν πρέπει να παραχωρήσει εκτάσεις στην Αυτοδιοίκηση ή σε σημαντικούς θεσμούς για τέτοιες δράσεις, συνήθως βρίσκει κωλύματα των γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεις. Σε άλλα θέματα όμως παρατηρούμε πόσο γρήγορα ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και με ταχύτατους ρυθμούς, με αστρονομικές ταχύτητες θα έλεγα.

Εμείς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχουμε βρει ένα χώρο, ένα οικόπεδο περίπου 15 στρεμμάτων με κτίσμα 4,5 χιλιάδων τετραγωνικών.
Έχουμε ζητήσει τη χρηματοδότηση της πολιτείας για να μπορέσουμε να το αποκτήσουμε με κάποια ενίσχυση, προκειμένου να στεγάσουμε εκεί το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να λύσουμε σοβαρά θέματα, ακόμη και τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο με τους παράνομους μετανάστες.
Πολλές φορές κληθήκαμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου να δώσουμε στέγη και παράλληλα καθημερινή περιποίηση σε παράνομους μετανάστες που είχαν βρεθεί στα νότια της Κρήτης και του νομού Ηρακλείου.
Αν δε μας απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση στα θέματα αυτά είναι κατανοητό ότι θα βλέπουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα τα ζητήματα για τα οποία συζητάμε να ενισχύονται περισσότερο και να δημιουργούν ένα γενικότερο πρόβλημα στο νομό μας».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία