O Δήμος Λάμπης πρωτοστατεί αθλητικά!

Εκτύπωση

O Δήμος Λάμπης πρωτοστατεί αθλητικά!

Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 στη μαρίνα του Φλοίσβου στο Φάληρο θα δοθεί η κοινή συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρησης και των συνδιοργανοτών του πρωταθλήματος beachvolley.

Από πλευράς του Δήμου Λάμπης ως συνδιοργανωτής θα παραστεί ο Δήμαρχος κος Ταταράκης και ο Αντιδήμαρχος Τσουρδαλάκης Αντώνης.

Χρήσιμες διευθύνσεις: www.lambis.gr    www.beachvolleyball.gr    

Λίγα λόγια από τον Δήμαρχο Λάμπης
Με ενθουσιασμό αλλά και υπερηφάνεια συνδιοργανώνουμε μαζί με την πανελλήνια ομοσπονδία Beach Volleyball το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών από 9-11 Ιουλίου στην Αγία Γαλήνη.
Μέσα από μια πολυμέτωπη προσπάθεια η δημοτική Αρχή του Δήμου Λάμπης σταθερά και οργανωμένα επιδιώκει και στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του τουρισμού να δημιουργήσει  υποδομές  αλλά και να αξιοποιήσει τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής εντάσσεται  η ανάληψη της συνδιοργάνωσης των αγώνων Masters 2009 οι οποίοι προκαλούν το ενδιαφέρον του ελληνικού αλλά και διεθνούς κοινού.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να θαυμάσομε και να χειροκροτήσομε μαζί τους κορυφαίους αθλητές

Ιωάννης Ταταράκης
Δήμαρχος Λάμπης - Αγία Γαλήνη, Ρέθυμνο

«Να γίνουν θεσμός οι αγώνες στην Αγία Γαλήνη»
(beachvolleyball.gr: 15-06-2009)

Μετά τις Νάξο και Κεραμωτή, μία ακόμα περιοχή στην Ελλάδα, θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να διοργανώσει αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley.
Ο λόγος για την Αγία Γαλήνη του Δήμου Λάμπης, που βρίσκεται στο νομό Ρεθύμνου.
Πρόκειται για το νοτιότερο σημείο της χώρα μας, που θα διεξαχθούν αγώνες του δημοφιλέστερου καλοκαιρινού αθλήματος.
Η τοπική κοινωνία περιμένει πως και πως την έναρξή τους, προκειμένου όλη η Ελλάδα να δει τις ομορφιές του τόπου, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Λάμπης και όχι μόνο να ευχαριστηθούν, από το πλούσιο θέαμα που θα προσφέρουν οι αθλητές.
Το Beachvolleyball.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Λάμπης Αντώνη Τσουρδαλάκη, ο οποίος δεν έκρυψε την προσμονή των συγκατοίκων του για τους αγώνες.

Κύριε Τσουρδαλάκη, αρχικά τι σας οδήγησε στην απόφαση να διεκδικήσετε την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ LIPTON ICE TEA MASTERS;
«Οι λόγοι είναι ότι το συγκεκριμένο άθλημα, θεωρούμε ότι είναι από τα δημοφιλέστερα την περίοδο του καλοκαιριού, αφενός, αφετέρου η προβολή η οποία συνοδεύει την πραγματοποίηση των αγώνων τόσο για την Αγία Γαλήνη, όσο και γενικότερα του Δήμου θα είναι πολύ μεγάλη. Γενικός αποζητούμε δράσεις οι οποίες οργανώνουν σε κοινή δουλειά και εργασία διάφορους φορείς και πολίτες του τόπου, γιατί ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό».

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι αγώνες, υπάρχουν ήδη ή τις κατασκευάζετε τώρα;
«Όχι δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις, θα τις κατασκευάσουμε για τον λόγω αυτό. Ευελπιστούμε ότι μετά την διεξαγωγή να δημιουργήσουμε μόνιμο γήπεδο στο νησί».

Πως βλέπει η τοπική κοινωνία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;
«Ο κόσμος, το γεγονός της συνδιοργάνωσης το είδε με ενθουσιασμό, χαρά και ικανοποίηση, γιατί βλέπουν πως στον τόπο του η τοπική αρχή προωθεί θέματα εκτός των υποδομών που προάγουν τον αθλητισμό και την τουριστική ανάπτυξη».

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιήσετε κάποιες άλλες παράλληλες εκδηλώσεις;
«Σίγουρα η διεξαγωγή των αγώνων θα πλαισιωθεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα παραδοσιακά στοιχεία του τόπου μας.
Οι επισκέπτες που θα έρθουν να παρακολουθήσουν και να φιλοξενηθούν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία περιοχή η οποία έχει πολλές και σημαντικές ιδιαιτερότητες. Φυσικές καλλονές, με πολύ ωραίες και πεντακάθαρες παραλίες, με ορίζοντα το Λυβικό πέλαγος. Να γευτούν τα ψάρια του Λυβικού και τα παραδοσιακά γεύματα».

Υπάρχει κάποιος τρόπος που ο επισκέπτης που θέλει να βρεθεί στην Αγία Γαλήνη, αλλά και συνολικά στον Δήμο Λάμπης να πληροφορηθεί για την περιοχή;
«Υπάρχει ιστοσελίδα του Δήμου που είναι www.lambis.gr η οποία ολοκληρώνεται τώρα και σίγουρα μπορεί να βρει πολλά πράγματα για τον τόπο μας».

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;
«Ναι κλείνοντας θέλω να επαναλάβω, ότι πρόκειται για μια σημαντική αθλητική διοργάνωση που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στη νότια Κρήτη με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα.
Θέλουμε να γίνει θεσμός και κάθε καλοκαίρι οι φίλοι του αθλήματος να έρχονται στην περιοχή μας.
Ο στόχος μας από την ανάληψη της διοργάνωσης αυτής είναι διπλός και τα οφέλη στα οποία αποσκοπούμε από ένα τέτοιας σημασίας γεγονός είναι πολλά.
Πρώτα από όλα προάγεται και αναδεικνύεται το αθλητικό πνεύμα με ωφελούμενους την νεολαία μας αλλά και τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Κατά δεύτερον η προβολή της Αγίας Γαλήνης, του Δήμου Λάμπης γενικότερα, αλλά και του νομού Ρεθύμνης ως τουριστικός προορισμός, είναι τεράστια μια και οι αγώνες αναμεταδίδονται ζωντανά από συνδρομητικό κανάλι και για πολλές ημέρες ειδική καθημερινή εκπομπή προβάλλεται από επαρχιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την επικράτεια καλύπτοντας τους αγώνες, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται αφιερώματα για την περιοχή που τους φιλοξενεί.Πεποίθηση μας την δύσκολη αυτή περίοδο για τον τουρισμό είναι ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα να δώσουν πολύ θετικά αποτελέσματα».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία