Καθυστερήσεις προβλέπονται στα έργα για το Κόμβο Αμαρίου.

Εκτύπωση

Καθυστερήσεις προβλέπονται στα έργα για το  Κόμβο Αμαρίου.

 

Προβάλαμε πριν λίγες μέρες την έναρξη των εργασιών του Κόμβου Αμαρίου.
Είχαμε τονίσειτότε στο άρθρο μας την αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης του έργου, εντούτοις όμως είχαμε επισημάνει από σχετική έρευνα που είχαμε κάνει ότι ίσως προκύψουν κάποια προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις των «χρειαζούμενων» οικοπέδων.

 

Του Βασίλη Κασιμάτη

 

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Έφτασαν στην εφημερίδα μας καταγγελίες της οικογένειας Δημητρίου Σταγάκη σχετικά με οικοπεδική έκταση που ζητάει ο ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ από την εν λόγω οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα ο Κος Δημήτρης Σταγάκης πατέρας 4 παιδιών διατηρεί επιχείρηση με φυτώρια, κηπευτικές εργασίες και κεραμικά εδώ και 20 και πλέον χρόνια στο σημείο. Το οικόπεδο που δραστηριοποιείτε είναι ιδιοκτησίας του γαμπρού του και έκτασης 4 περίπου στρεμμάτων.

Ο ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ ζήτησε να απαλλοτριώσει τα 3 στρέμματα (από τα 4) αποζημιώνοντας με ορισμένο τίμημα μόνο τον οικοπεδούχο γαμπρό του. Είναι δευτερευούσης σημασίας επί του παρόντος, αλλά παραμένει γεγονός ότι ο οικοπεδούχος, γαμπρός του κ. Σταγάκη δεν ικανοποιείται από το ποσό της αποζημίωσης και εκκρεμεί από ότι μας ενημέρωσαν, η επίλυση του θέματος στις δικαστικές αίθουσες, το προσεχή Φεβρουάριο.

 

Το κύριο ζήτημα όμως που προκύπτει είναι ότι ενώ η αρμόδια υπηρεσία ασχολήθηκε με τον οικοπεδούχο και η όποια οικονομική διαφορά τους θα λυθεί στα Δικαστήρια εντούτοις όμως δεν έγινε κανένας λόγος για τον ιδιοκτήτη της επί 20ετίας επιχείρησης, κύριο Δημήτρη Σταγάκη.

Θεωρούμε απαράδεκτο να έρχεται η Πολιτεία και να ζητά από ένα οικογενειάρχη επιχειρηματία, «μιαν ωραίαν μέρα» να του διαλύσει την επιχείρηση χωρία καμιά απολύτως αποζημίωση.

Γνωρίζουμε δε από νομικές πηγές της εφημερίδας, ότι υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος που περιλαμβάνει στις κρατικές απαλλοτριώσεις ακόμα και λιόδεντρα ? πηγάδια ? και συναφή στοιχεία. Γιατί λοιπόν αρνούνται το αυτονόητο?

Μια επί 20ετίας επικερδείς επιχείρηση είναι αδιανόητο να ζητάμε να κλείσει χωρίς η Πολιτεία να προσφέρει  αντισταθμιστικά οφέλη για τον επιχειρηματία, όποια κι αν είναι αυτά.

Τη Δευτέρα θα ζητήσουμε ακρόαση από το Διευθυντή ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ αρμόδιας υπηρεσίας για το έργο, κ. Γ.Αγαπάκη για να μας ενημερώσει αρμοδίως.

Στο μεταξύ επικοινωνήσαμε με μερίδα πολιτικών από το Ρέθυμνο, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι θα στηρίξουν την αίτηση του κ. Σταγάκη εάν και εφόσον υπάρχει νομική βάση.


Επικοινωνήσαμε επίσης και με το Δήμαρχο Συβρίτου κ. Μιχάλη Πετρακάκη, ο οποίος ασχολήθηκε προσφάτως με απαλλοτριώσεις που χρειάστηκε να γίνουν για το Φράγμα στους Ποταμούς. Ο ίδιος δε γνώριζε τη περίπτωση θεωρεί όμως εύλογο το αίτημα του κ. Σταγάκη. Ο κ. Πετρακάκης τόνισε επίσης τα εξής: «.... το βέβαιο είναι ότι το έργο πρέπει σε κάθε περίπτωση να μην σταματήσει. Ο τόπος μας και η επαρχία Αμαρίου χρειάζεται άμεσα το Κόμβο Αμαρίου ο οποίος αποτελεί ανάγκη και λύση για τα χωριά μας. Εύχομαι να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα»

Το ίδιο ευχόμαστε και εμείς και από το δικό μας «Βήμα» θα προσπαθήσουμε αντικειμενικά να προβάλλουμε τις απόψεις και των 2 πλευρών.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν επιθυμεί το κακό μιας τίμιας οικογένειας στο βωμό της προόδου, χωρίς ουσιαστικό αντιστάθμισμα.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία