Ο Δήμαρχος Μαρινάκης απαντά για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ

Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Μαρινάκης απαντά για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, ο κ. Γιώργης Μαρινάκης, θελήσε να μας μιλήσει σχετικά με τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν τελευταία μετά την απόφασή του να συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ. Πιο συγκεκριμένα οι αντιδράσεις προέρχονται κυρίως από τα μέλη του συνεταιριστικού σχήματος «Θαλάσσιες Κρητικές Γραμμές» και τον επικεφαλής κ. Μανώλη Μανωλακάκη, πρόεδρο του συνεταιριστικού σχήματος, για το λόγο ότι από τη στιγμή που γίνεται μια προσπάθεια να αποκτήσει το Ρέθυμνο δικό του καράβι, ο Δήμαρχος της πόλης δεν μπορεί να ανήκει έστω με την απλή συμμετοχή του στα συμβούλια μιας ανταγωνίστριας εταιρίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, στην αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο AGORATV «...κάποιοι προσπαθούν να ξεφορτώσουν τις ευθύνες τους και τα αδιέξοδά τους σε άλλους, δημιουργώντας σύγχυση στον κόσμο ...γιατί προφανώς έφτασε η ώρα του λογαριασμού» ενώ για μια ακόμη φορά είπε ότι αυτή την τιμητική θέση στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ που του προσφέρεται, έχει σκοπό να την αξιοποιήσει προς όφελος του Ρεθύμνου.


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Θα του δοθεί δηλαδή έτσι η δυνατότητα με τη ψήφο του και τη βούλησή του να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, υπέρ της πόλης και του Νομού.

Άλλωστε όπως ο ίδιος μας είπε πρόκειται για μια τιμητική θέση στα Δ.Σ. της ΑΝΕΚ όπου δύναται να μετέχει μαζί με τον Δήμαρχο Χανίων. Η θέση αυτή έχει θεσμοθετηθεί από καταβολής της ΑΝΕΚ και μετέχουν χρόνια σε αυτή, Δήμαρχοι και των δύο πόλεων.

Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε το Δ.Σ. της Cretan Lines, να ανατρέξει στις δηλώσεις, στα χρονοδιαγράμματα και στο σχεδιασμό που είχε κάνει στο παρελθόν, αν αυτά έχουν τηρηθεί, για τι πλοίο μιλούσαν και για τι πλοίο μιλούν τώρα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Παρ? όλαυτά ο Δήμος είναι πρόθυμος όπως είπε ο κ. Μαρινάκης στη συνέχεια, να ενισχύσει χρηματικά τον συνεταιρισμό εάν επιτευχθεί η τροποποίηση του νόμου, καθώς απαγορεύεται αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο από το Δημοτικό Κώδικα. Όμως μέχρι να ανοίξει η Βουλή και να γίνουν οι ανάλογες διαδικασίες θα έχει έρθει το Φθινόπωρο.

Τέλος ο Δήμαρχος Ρεθύμνου μετά από σχετικά ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Βασίλη Κασιμάτη είπε ότι η «Cretan Lines» οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο για το σημείο στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα πράγματα ενώ δεν δίστασε να διαπιστώσει την ύπαρξη μιας «μυστικοπάθειας» όσων αφορά τις εξελίξεις στο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας. 

         

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία