Κατατέθηκαν οι προτάσεις για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης

Εκτύπωση

Κατατέθηκαν οι προτάσεις για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης

-Οι χώροι θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου στις 24 Ιουνίου

Λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει από τις αρχές του έτους δεκάδες παραγωγούς και εμπόρους φαίνεται πως δίνεται πλέον καθώς κατατέθηκαν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορεών στο δήμο Ρεθύμνου σε ότι αφορά την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης.

της Μαρίας Καλογεράκη 

Μάλιστα την Δευτέρα 15/6 ήταν και η τελική ημερομηνία που είχε δώσει το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον δήμο.
Οι χώροι που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου στις 24 του μηνός και στη συνέχεια η τελική και τεκμηριώμενη απόφαση θα πάει προς ψήφιση στο νομαρχιακό συμβούλιο, που είναι και το αρμόδιο όργανο για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα οι χώροι που προτείνονται για την διεξαγωγή της λαϊκής είναι οι εξής: στο ρέμα του πρώην ΟΑΕΔ, στην οδό δημοκρατίας, στις οδούς Ασκούτση και Καούνη, στις οδούς Πανεπιστημίου και 28ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα, στην οδό Καποδιστρίου από το ύψος της οδού Καπετάν Λεμονιά μέχρι επί της οδού Μάρκου Πορτάλιου.

Τώρα εκτός από τους χώρους που προτείνονται για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης, το νομαρχιακό συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει επιπλέον και τον αριθμό των αδειών που δίδονται στους παραγωγούς και στους εμπόρους της λαϊκής. Την ίδια ώρα το αίτημα του εμπορικού συλλόγου για κατάργηση της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,το πιθανότερο είναι να απορριφθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς καθώς το νομαρχιακό συμβούλιο, είναι το αρμόδιο όργανο που θα αποφασίσει την χωροθέτηση της λαϊκής και τις άδειες που θα πρέπει να δοθούν στους ενδιαφερόμενους.

Και όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15 Ιουλίου, που είναι και η τελευταία παράταση που έδωσε η διοίκηση του λιμενικού ταμείου για την διεξαγωγή της λαίκής στον χώρο της μαρίνας καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα μέλη του λιμενικού ταμείου έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία