Η CRETAN LINES για τις δηλώσεις του Δημάρχου Ρεθύμνης

Εκτύπωση

Η CRETAN LINES για τις δηλώσεις του Δημάρχου Ρεθύμνης

"... Ο καθένας μας πλέον έχει την τιμή και την ευθύνη των επιλογών, των λόγων και των πράξεων του"
 

17/06/09
11.00 π.μ.

Σκληρή κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ του προεδρείου της συναιτεριστικής εταιρίας Ρεθύμνου Cretan Lines  (ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ) και του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη.
Μετά την απόφαση του Δημάρχου να συμμετάσχει στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ για λόγους όπως μας είπε ο ίδιος από τους οποίους θα επωφεληθεί ο Νομός,  Ο Δήμαρχος Αρκαδίου και πρόεδρος της συνεταιριστικής εταιρίας κ. Μανώλης Μανωλακάκης είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα κατά αυτής της απόφασης του κ. Μαρινάκη θεωρώντας αντιλαϊκή τη κίνηση για το Ρέθυμνο.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα, απάντησε στις δηλώσεις του προέδρου της Cretan Lines με μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε αποκλεσιτκά στο AGORATV και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κασιμάτη
εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.
Σήμερα με δελτίο τύπου προς τα Μ.Μ.Ε.  η Cretan Lines ανταπαντά στο κ. Μαρινάκη, κάνοντας λόγο για  προσβλητική & απαξιωτική όπως την χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Μαρινάκη προς της συνεταιριστική εταιρία και τις προσπάθειες που κάνει για την ακτοπλοϊκή αποκατάσταση του Ρεθύμνου.

Σήμερα το μεσημέρι θα δημοσιευτεί και εγγράφως η τηλεοπτική δήλωση του Δημάρχου Ρεθύμνου για να προκύψει και στην έντυπη ενημέρωση η ορθή αλληλουχία της υπόθεσης. Στο μεταξύ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Μαρινάκη κάνοντας κλικ στο play  

    =========================================================

To Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Ναυτιλιακής Εταιρείας «Κρητικές Θαλάσσιες Γραμμές- Ρεθύμνου Συν.-Π.Ε.» ανακοινώνει τα παρακάτω:

«Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου έχει προβεί σε αλεπάλληλες δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις στις οποίες με εξόχως απαξιωτική φρασεολογία αναφέρεται στο εγχείρημα που έχει ξεκινήσει η κοινωνία του Ρεθύμνου για την μόνιμη και σταθερή αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης του τόπου μας με την απόκτηση δικού μας πλοίου.

Η κοινωνία μας, έχει και γνώση και κρίση.

-Αντιλαμβάνεται η κοινωνία μας καθημερινά την πολύμορφη ζημιά, -οικονομικά, κοινωνική, αναπτυξιακή,- που προκαλεί η απομόνωση του Ρεθύμνου. Αυτό είναι τούτη την ώρα το πρωτεύον ζήτημα για τον πολίτη και τον επαγγελματία -ειδικότερα του τουρισμού- ζήτημα. Σε αυτό περιμένουν όλοι να λάβουν θέση και οι αιρετοί εκπρόσωποι του.

-Αντιλαμβάνεται η κοινωνία μας καθημερινά ότι οι εφοπλιστικές εταιρείες μεταχειρίζονται πλέον τον πολίτη του Ρεθύμνου ως όμηρο και υποχρεωτικό πελάτη λιμανιών των γειτονικών νομών.

-Αντιλαμβάνεται η κοινωνία μας καθημερινά ότι μεθοδεύτηκε η απαξίωση της ακτοπλοϊκής γραμμής του Ρεθύμνου -που άλλοτε είχε δύο πλοία- για να χαρακτηρίσουν οπωσδήποτε το Ρέθυμνο «άγονη γραμμή» και να το εμπλέξουν στο καθεστώς των επιδοτήσεων προς εφοπλιστές.

Όλη αυτήν την κατάσταση, εμείς -και μαζί με εμάς εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες που καθημερινώς αυξάνονται- αποφασίσαμε να την αλλάξουμε και να δώσουμε μια νέα αναπτυξιακή πνοή στον τόπο. Το εταιρικό σχήμα που δημιουργήσαμε παρέχει όλες τις εγγυήσεις ότι η εταιρεία μας είναι περιουσία των πολιτών -και μόνο των πολιτών- και έτσι θα μείνει στο διηνεκές.

Περιμέναμε -ως Ρεθεμνιώτες- από τον Δήμαρχο του Ρεθύμνου, να είναι συμμέτοχος στην πρωτοβουλία αυτή. Ασφαλώς όμως δεν έχουμε δικαίωμα να τον υποχρεώσουμε σε αυτό.

Θεωρούμε όμως ότι ο Δήμος ως φορέας, και το Δημοτικό Συμβούλιο ως σώμα εκπροσώπων της κοινωνίας, θα έχουν άλλη θέση και άλλη στάση. Εμείς, θα επιδιώξουμε να παράσχουμε πλήρη ενημέρωση σε επόμενη συνεδρίαση.

Οι εκφράσεις του Δημάρχου Ρεθύμνου ότι «βρσικόμαστε σε αδιέξοδο και ψάχνουμε τα επόμενα θύματα» είναι ιδιαίτερα προσβλητικές και ανάξιες απάντησης.

Προσβάλλουν πρωτίστως- όχι τόσο τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης της εταιρείας μας- αλλά, το σύνολο των συμπολιτών μας που είναι ήδη μέλη μας καθώς και εκείνους που καθημερινά εγγράφονται.

Σε όλους εκείνους οφείλει τις εξηγήσεις του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου.

Ο καθένας μας πλέον έχει την τιμή και την ευθύνη των επιλογών, των λόγων και των πράξεων του απέναντι στην κοινωνία μας και το μέλλον του τόπου».

    ==========================================================

Εμείς σαν δημοσιογράφοι της "ΡΕΘΕΜΝΩΙΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" αλλά και σαν πολίτες τούτης της πόλης, ευχόμαστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση μιας και οι δύο πλευρές διατείνονται ότι ενεργούν για το καλό του Ρεθύμνου και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κατά τη γνώμη μας δεν διαφαίνεται να προκύπτει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ευρήματα κατά καμίας πλευράς εκ των δύο, για συντεταγμένες ενέργειες κατά του Νομού μας.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία