Παρά τις τελευταίες ''τυμπανοκρουσίες'' τα έργα στην περιοχή της Κιουλούμπαση θα πραγματοποιηθούν

Εκτύπωση

Παρά τις τελευταίες "τυμπανοκρουσίες" τα έργα στην περιοχή της Κιουλούμπαση θα πραγματοποιηθούν

Πρόκειται για παρεξήγηση δηλώνει ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου


της Μαρίας Καλογεράκη

Η απόφαση που πάρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του λιμενικού ταμείου και αφορά τα μέτρα στα οποία θα προβεί το προσεχές διάστημα η δημοτική αρχή με το λιμενικό ταμείο, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος τα τροχαία ατυχήματα, που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Κιουλούμπαση, φαίνεται πως βρήκε αντιπάλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι του δήμου φαίνεται να αντιδρούν στην εν λόγω απόφαση καθώς όπως υποστηρίζουν είναι παράνομη η τοποθέτηση υπερυψωμένων διαβάσεων.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και το έργο θα συνεχιστεί. "Υπάρχει μια παρεξήγηση, γιατί δεν μιλάμε για σαμαράκια, εκείνο που σαφέστατα απαγορεύεται από την νομοθεσία είναι τα λεγόμενα σαμαράκια, αυτά που όντως δημιουργούν προβλήματα στους μοτοσικλετιστές και στα βαρέα οχήματα. Εμείς μιλάμε μόνο για ειδικές διαμορφώσεις οδοστρώματος".

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει ο Μίνως Αλεφαντινός, στην περιοχή της Κιουλούμπαση θα τοποθετηθούν τρεις υπερυψωμένες διαβάσεις, που βάση και νόμου επιτρέπεται και όχι τα λεγόμενα σαμαράκια. Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή του λιμενικού ταμείου αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και αν εγκριθεί τότε το έργο θα πραγματοποιηθεί στον περιφερειακό δρόμο.

Να προβεί άμεσα στα αναγκαία μέτρα τόσο το λιμενικό ταμείο όσο και η δημοτική αρχή δηλώνουν από την πλευρά τους οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κιουλούμπαση. Την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν τα έργα στην εν λόγω περιοχή επισημαίνει ωστόσο και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι και μια από τις εισόδους που οδηγούν στο φρούριο της φορτέτζας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία