Προφορική πρόσκληση σας, για υποβολή πρότασης, για την λαϊκή της Πέμπτης

Εκτύπωση

προφορική πρόσκληση σας, για υποβολή πρότασης, για την λαϊκή της Πέμπτης

του Νίκου
Νίνου
Κύριε Πρόεδρε
Μου ζητήσατε, προφορικά, την υποβολή πρότασης μας σχετικά με την λαϊκή της Πέμπτης, στο πλαίσιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της 3-6-09.

Στο δημοτικό συμβούλιο αυτό, σας καταθέσαμε πρόταση για διαπαραταξιακή επιτροπή διαλόγου με τους εμπλεκόμενους, επί του συνόλου των παραμέτρων που συνθέτουν το θέμα της λαϊκής αγοράς.

Η πλειοψηφία του ΔΣ πήρατε μια αόριστη και τελείως ασαφή, απόφαση, για ένα «διάλογο», νέας αντίληψης, ο οποίος κατά την συνήθη, πλέον, πρακτική σας δεν είναι ισότιμος και ισοβαρής αλλά αποτελεί, μόνον, ένα πέπλο «νομιμοποίησης» των δικών σας (συνήθως εσφαλμένων) επιλογών!

Όπως δηλώσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο, ζητούμε και θα μετέχουμε, σε ένα ειλικρινή και αποδοτικό διάλογο, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων, με δεδομένη ατζέντα, με τήρηση πρακτικών, χωρίς προαποφασισμένα και χωρίς αυτήν την δικής σας ανακάλυψης «διαβούλευση»!

Αν η δημοτική πλειοψηφία έχει ειλικρινείς προθέσεις και επιθυμεί ένα ολοκληρωμένο διάλογο, είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε με απόψεις, με προτάσεις και (προ παντός!) με νομική τεκμηρίωση.

Αυτός ο διάλογος θα γίνει σε «στρογγυλό τραπέζι», και δεν θα έχει ούτε πονηρές υστεροβουλίες, ούτε πονηρές σκοπιμότητες!

Αν επιμένετε στην γνωστή, νέας αντίληψης, λειτουργική σας, συνεχίστε μόνοι σας, και θα «συναντηθούμε» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όταν θα έρθει προς συζήτηση το θέμα.

Σας υπενθυμίζουμε, μήπως και η δημοτική πλειοψηφία κάνει, επιτέλους, μια χρήσιμη αυτοκριτική, ότι σε μια σειρά από θέματα, στα οποία λειτουργήσατε με την νέα αντίληψη σας περί διαβούλευσης κλπ, βρεθήκατε προ δυσαρέστων αδιεξόδων!

Αν σας αρέσουν αυτές οι λειτουργικές, τότε είναι δικές σας οι επιλογές, δικές σας οι ευθύνες, δικά σας και τα αδιέξοδα!

Εμείς αρνούμαστε να σας νομιμοποιήσουμε!

Επιφυλασσόμαστε να αντιμετωπίσουμε, στο δημοτικό συμβούλιο, όσα θα μας φέρει, η δημοτική πλειοψηφία..

Σας επισημαίνουμε, ότι οι λαϊκές αγορές είναι μια σημαντική κοινωνικοοικονομική παράμετρος της πόλης μας, και απαιτούν σοβαρότητα και ευθύνη, η συζήτηση και οι αποφάσεις γι αυτές.

Με τιμή
για την δημοτική παράταξη
«δημοτική κίνηση πολιτών»
στον δήμο Ρεθύμνου
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία