ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Ενιαία εμφάνιση της Κρήτης στην έκθεση «Αnuga 2009»

Εκτύπωση

  Ενιαία εμφάνιση της Κρήτης στ
Ο Περιφερειάρχης κ. Σεραφείμ Τσόκας (αριστερά)
με τον πρόεδρο του Συνδέσμου
Εξαγωγέων Κρήτης
κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη
στην έκθεση «
Anuga 2007».
ην έκθεση «Αnuga 2009».

M ένα περίπτερο τριακοσίων (300) τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα έχει την ονομασία, «Region of Crete» («Περιφέρεια Κρήτης»), το νησί μας θα κάνει φέτος την ενιαία εμφάνισή του στη μεγαλύτερη του κόσμου έκθεση τροφίμων και ποτών «Ανούγκα 2009» («Αnuga 2009»), η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στη γερμανική πόλη της Κολωνίας.

Του Νίκου Αγγελάκη


Εκεί θα είναι παρούσες 21 εξαγωγικές κρητικές επιχειρήσεις, η κάθε μια με το πόστο της, αλλά κάτω από την ίδια στέγη, ενώ στο κρητικό περίπτερο θα λειτουργεί και ρεσεψιόν της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας για όλες τις πληροφορίες για το νησί μας. Το desk αυτό θ αποτελεί και την πλώρη της νέας προβολής του νησιού μας παγκοσμίως.

Την Τετάρτη (10/6), στην Περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων επιμελητηρίων καθώς και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Η συνάντηση αποτελούσε ουσιαστικά την έναρξη προετοιμασίας της εντυπωσιακής, όπως αναμένεται, εμφάνισης της Κρήτης στην εν λόγω έκθεση.

Έτσι σήμερα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, με την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια Κρήτης συνεχίζουν τις ενέργειες προετοιμασίας για την παρουσία των κρητικών επιχειρήσεων στην «Anuga 2009». «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο», επισήμανε μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης. «Είναι κάθε φορά μια εξαιρετική ευκαιρία για να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τα περίφημα κρητικά προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτή τη φορά η εμφάνισή μας θα είναι ενιαία. Αυτό θα βοηθήσει στις συμφωνίες που θα συνάψουν οι συνάδελφοι επιχειρηματίες, με μεγάλους οίκους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και των ποτών. Τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικά και με συμμετοχές σαν αυτή πρέπει να τα υποστηρίζουμε».

Ο κ. Καλαμπόκης επισήμανε ακόμη πόσο σπουδαία είναι η εμφάνιση στην έκθεση για την ντόπια οικονομία, αφού όπως μας είπε, από τις προηγούμενες εμφανίσεις, τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. «Αυτή τη φορά, με την ενιαία εμφάνισή μας, θα είναι ακόμη καλύτερα», πρόσθεσε.

Τη συμμετοχή των κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων θα ενισχύσουν παράλληλες προωθητικές δράσεις όπως η παραγωγή ντοκιμαντέρ για την κρητική διατροφή και τα κρητικά προϊόντα, η δημιουργία φυλλαδίων των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν, και η διανομή τους σε ενιαίο folder μέσα σε πρακτική οικολογική πάνινη τσάντα, η καταχώρηση σε γνωστές εφημερίδες του κλάδου των τροφίμων με την ένδειξη του περιπτέρου «Region of Crete», η σήμανση του περιπτέρου της Κρήτης σε κεντρικά σημεία μέσα στο τεράστιο χώρο του εκθεσιακού κέντρου και λοιπές άλλες δράσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία