ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "Πολιτισμός, Δημιουργία & Διάλογος"

Εκτύπωση

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου, η ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός, Δημιουργία και Διάλογος - Ο πολιτισμός σαν ένα εργαλείο για την οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ. Η ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια ομότιτλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας «Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013: CITIZENSHIP».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα  της έρευνας και ακολούθησε σχολιασμός τους. Τη συζήτηση συντόνιζε ο κος Μανώλης Πετράκης, Καθηγητής & Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης και εισηγητές ήταν οι: Νίκος Παπαδάκης, Αν. Καθηγητής τμ. Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Ξενάκης, Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης, Εμμανουέλα Γιγουρτάκη, Οικονομολόγος Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη συνέχεια οργανώθηκαν ομάδες διαλόγου (workshops) στις οποίες συμμετείχαν Μέλη ΜΚΟ, Ενεργοί Πολίτες, στελέχη πολιτιστικών οργανώσεων, φοιτητές καλλιτέχνες και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Το αντικείμενο της πρώτης ομάδας διαλόγου, με συντονιστή τον κο Οδυσσέα Ζώρα, Αν. Καθηγητή και πρόεδρο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν: Νέοι, επιστήμη, έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Το αντικείμενο της δεύτερης ομάδας διαλόγου, με συντονιστή τον κο Νίκο Παπαδάκη, Αν. Καθηγητή τμ. Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν: Πολιτισμική ποικιλότητα και ιδιότητα του πολίτη στην Ευρώπη.

Το αντικείμενο της τρίτης ομάδας διαλόγου, με συντονιστή τον κο Μάνο Παυλάκη, Σύμβουλο επιχειρήσεων και συντονιστή του YouthNet Ελλάς, ήταν: ΜΚΟ, Ενεργός πολιτότητα και νέοι.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία